Plaćaju parking, a drugi se parkiraju

    4 meseca pre 1145 pregleda Izvor: https://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Regioni&clanak=761571&datum=2020-09-29

Građanima Pljevalja koji žive u centralnim gradskim ulicama već dva mjeseca stižu poruke od Parking servisa da za parking mjesto plate mjesečni iznos od osam eura, a njihova mjesta koriste drugi vlasnici motornih vozila koji ne plaćaju parking. Stanari u centru grada kažu da su tako na duplom gubitku, odnosno plaćaju parking mjesta, a ne koriste ih.

Pozivamo lokalnu upravu da u što skorije vrijeme zavede red kada je u pitanju parkiranje motornih vozila u centru grada. Ako se traži naplata parkinga od stanara, onda tim istim stanarima treba da se obezbijede mjesta za parkiranja – navode iz Mreže nevladinih organizacija sjevera uz pojašnjenje da se sadašnji nered ne može tolerisati.

Iz ove organizacije pojašnjavaju da je neophodno uvesti princip naplate kao i na dva parkinga u centru grada, gdje svi vlasnici motornih vozila plaćaju parkiranje.

Ne smije se na samom početku dozvoliti rasulo i haos, posebno se ne smiju dozvoliti razlike između građana, navodi se u saopštenju Mreže NVO sjevera.

U lokalnoj upravi kažu da je lokalno preduzeće „Čistoća“ dobilo posao uređenja parkinga i njihove naplate. Vjeruju da će taj posao biti dobro završen, ali su svjesni da postoje određeni tehnički problemi.

Direktor preduzeća „Čistoća“ Saša Ječmenica tvrdi da će se posao naplate parkinga riješiti u oktobru. On navodi da će tada svi građani koji se budu parkirali na ocrtanim mjestima plaćati usluge parkiranja.

Svi oni građani koji su platili protekla dva mjeseca parking, neće morati da plaćaju tu obavezu u oktobru i novembru. Znači, svim građanima biće nadoknađeno što su plaćali parking a naplata parkinga još uvijek nije zvanično počela – kaže Ječmenica i objašnjava da će građani takve probleme moći riješiti u građanskom birou ovog preduzeća.

Naš posao je da štitimo od nepropisnog parkiranja na zelenim površinama. Mi taj posao zaista radimo profesionalno i u istom smo jako rigorozni – kazao nam je načelnik Komunalne policije Bojan Bajčeta uz pojašnjenje da će ova služba i u narednom periodu nastaviti da radi na isti način.

Ograničiti parkiranje u centru grada

Parkiranje motornih vozila u centru grada iz ekoloških razloga trebalo je da se ograniči. Loša je praksa da se forsira porkiranje u centru grada, a sve sa namjerom da se dođe do novčanih sredstava za lokalno preduzeće „Čistoća“, poručuju iz Mreže nevladinih organizacija sjevera uz napomenu da se u gradovima razvijenih zemalja sve čini kako bi se ograničilo parkiranje motornih vozila u centru grada.

Parkiranje treba dozvoliti za stanare, a za sve druge treba ograničiti parkiranje – poručuju iz ove službe.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13851 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8052 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7225 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6792 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6596 pregleda
%d bloggers like this: