Plate u EPCG povećane dodatnih 12 odsto

    4 meseca pre 311 pregleda Izvor: vijesti.me

Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) donio je odluku da svim zaposlenima u kompaniji poveća zaradu 12,44 odsto, što će važiti od januarske plate.

Kako je navedeno u obavještenju Odbora direktora poslatom radnicima, zarade neće biti povećane jedino predsjedniku Borda Milutinu Đukanoviću i izvršnom direktoru EPCG Nikoli Rovčaninu, dok će plate predstavnicima menadžerskog tima biti povećane 2,5 do deset odsto u zavisnosti od obračunskog koeficijenta.

Razlog za povećanje zarade je ostvarena dobit u prošloj godini od preko 30 miliona eura.

Zbog programa Evropa sad, kojim su značajno smanjene dažbine, neto zarade svim radnicima u Crnoj Gori su povećane prosječno od 17 do 20 odsto, što znači da će zaposlenima u EPCG, sa ovim vanrednim povećanjem, od januara zarade ukupno biti veće oko 30 odsto.

Đukanović u obavještenju zaposlenima navodi da je to prvo povećanje zarada u EPCG poslije više od deset godina.

Posljednje povećanje zarada zaposlenima u EPCG desilo se 2010. godine i to za nepuna tri procenta, a prije pet godina je tadašnnja uprava, zbog loših poslovnih rezultata, smanjila koeficijente zaposlenima oko pet odsto, što je rezultiralo i nižim zaradama.

U međuvremenu je inflacija dodatno obezvrijedila zarade, zbog čega je Sindikalna organizacija tražila povećanje zarada krajem prošle godine.

Prema podacima sa kraja septembra, u EPCG je bilo 1,13 hiljada radnika.

Đukanović je u pismu zaposlenima, ispred Odbora direktora, naveo da su takvu odluku donijeli cijeneći ostvarene rezultate u prošloj godini, kao i zbog želje da motivišu zaposlene da u značajnoj mjeri doprinesu razvoju investicionih projekata koji su pred EPCG.

”Ostvarili smo značajnu dobit koja prevazilazi naša očekivanja, a vaš doprinos u tom smislu zaista je značajan, jer su upravo, vaša odgovornost, profesionalizam i pozitivni duh, uz dobre odluke poslovodstva, učinili da u ovakvim uslovima ostvarimo izuzetan rezultat”, naveo je Đukanović u pismu radnicima.

On očekuje da kompanija nastavi rast i da bude nosilac privrednog razvoja Crne Gore.

”Svakako, očekuje nas još mnogo izazova, ali sam siguran da ćemo zajedničkim naporima, svako u okviru svojih ovlašćenja i odgovornosti, uspjeti da iznesemo zacrtani investicioni plan u kojem dominantno mjesto zauzima projekat Solari, gdje ćemo izgraditi na hiljade malih izvora “zelene” energije, ali i drugi projekti, čija realizacija će doprinijeti da ostvarimo dalji rast na putu do stabilne i snažne kompanije, koja će postati lokomotiva privrednog razvoja Crne Gore”, zaključio je u Đukanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: