Pljevaljska hitna pomoć pružila medicinsku pomoć trudnici posle saobraćajnog udesa

    11 meseci pre 3440 pregleda Izvor: PV Informer

Foto: Facebook –

Medicinsko osoblje Hitne medicinske pomoći iz Pljevalja po pozivu sa Žabljaka posle saobraćajnog udesa,intervenisali su na pružanju prve medicinske pomoći trudnici. Radilo se o francunskoj državljanki u šestom mjesecu trudnoće. Sa ekipom Hitne medicinske pomoći je bila i iskusna babica sa ginekološko -akušerskog odjelenja.

Medicinsko osoblje na čelu sa dr Markovićem i babicom Indirom Gačić pružili su prvu pomoć trudnici, koja je povraćala i osjećala bolove u stomaku.

Prema objavi na društvenim mrežama iskusne pljevaljske babice, na kraju radnog dana zvali su iz pljevaljske Hitne medicinske pomoći da krene babica sa ekipom hitne pomoći put Žabljaka. Desio se saobraćajni udes. Trudnica ,francuskinja na mjestu suvozača. Pod stresom ,šesti mjesec trudnoće i ima bolove. Hitna iz Žabljaka otišla na Sinajevinu prije tri sata. Jedna ekipa za cijeli Žabljak i okolinu, koja je prostranstvom velika,a hiljade turista na Žabljaku.

Ali to više niko i ne pita. Samo da se pomogne. Prolazi joj kroz glavu kao i uvijek, šta će zateći ?! Stižu, a žena blijeda, povraća i ima bolove. Policajci regulišu saobraćaj, a ona stoji pored havarisanog vozila,bez prve pomoći.

Srećom dr Dane Marković, ljekar hitne pomoći govori perfektno engleski. Smještaju je, pa nazad za Pljevlja. Indira je stalno na vezi sa ginekolozima sa njenog odjelenja,koji su čekali francuskinju na odjelu. Svi govore engleski.Mladi,stručni i obrazovani.

Žena je zaista prezadovoljna njihovim radom i pažnjom. Najvažnije je da je beba živa.

Ekipa Hitne Pomoći je ovom prilikom opravdano otišla na hitnu intervenciju na Žabljak, a srećom u to vrijeme u opštini Pljevlja nije bilo potrebe za hitnom intervencijom, jer ne bi imao ko intervenisati iz razloga što u opštini Pljevlja ima samo jedna ekipa Hitne medicinske pomoći, iako je potrebna bar još jedna ekipa.

A Indira iako veoma umorna, može kući. Danas joj je kako je napisala bio inače naporan dan.