Pljevaljski gimnazijalci na prijemu kod ministarke Jakšić-Stojanović

    2 meseca pre 577 pregleda Izvor: PV Informer

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović, ugostila je danas učenike Gimnazije ,,Tanasije Pejatović” iz Pljevalja, Emiliju Marić, Elenu Gačević i Ognjena Vraneša koji su ostvarili izuzetan uspjeh na takmičenjima talentovanih učenika, kao i njihove mentorke Mirku Popadić i Natašu Cmiljanić.

Emilija i Ognjen su na Međunarodnom takmičenju talentovanih učenika iz informatike ,,INFOS 2023” osvojili prvo mjesto, dok je Elena bila druga na Međunarodnoj onlajn olimpijadi iz ruskog kao stranog jezika. Informatičari su se takmičili u znanju o istorijatu računarstva i osnovnim djelovima računara i nakon opštinskog i republičkog, kvalifikovali su se i osvojili prvo mjesto na Međunarodnom takmičenju. Elena Gačević, učenica drugog razreda Gimnazije, takmičila se u prvoj kategoriji, namijenjenoj učenicima starosti od 12 do 17 godina i osvojila prestižno drugo mjesto na Međunarodnoj onlajn Olimpijadi.

Izražavajući zadovoljstvo susretom sa mladim i talentovanim učenicima Gimnazije ,,Tanasije Pejatović”, ministarka Jakšić-Stojanović je Emiliji, Eleni i Ognjenu poželjela uspjeh u daljem školovanju.

“Uvijek je lijepo vidjeti da je uspjeh i trud nagrađen na ovaj način. Sigurna sam da ste radili naporno kako bi postigli ovako impresivne rezultate i zaslužujete sve čestitke. Vaš trud i posvećenost su zaista za poštovanje i očekujem da će vaš primjer slijediti mnogi”, kazala je ministarka prosvjete, nauke i inovacija.