„Lokalni putevi“ i dalje u blokadi – Gorivo za mašine pri kraju

    2 sedmice pre 361 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

Zbog neredovnog plaćanja poreza i doprinosa, Uprava prihoda je u decembru prošle godine šesti put za 12 mjeseci, blokirala račun pomenutog lokalnog preduzeća za održavanje puteva. Radnici preduzeća su zadnji put dobili novembarsku platu, a kraj problema se još ne nazire. Ono od čega najviše strahuju radnici preduzeća je mogućnost da u slučaju da ako u roku od 45 dana od početka blokade račun ne bude odblokIran, preduzeće će morati u stečaj. Uprava prihoda je blokirala račun na iznos od 195.000 eura, odnosno na cjelokupni dug koji nije obuhvaćen potpisanim reprogramom. Svi reprogrami se redovno izmirivani od strane preduzeća prema Poreskoj upravi.

Redakcija portala je od nadležnih iz „Lokalnih puteva“ dobila informaciju da na pumpi imaju još malu zalihu goriva, a da je svih raspoloživih 6 mašina za čišćenje snijega na terenu i rade u vrlo teškim vremenskim uslovima. Najveći problem je nedostatak goriva, a mora se ostaviti obavezna rezerva za potrebe čišćenje snijega na glavnim seoskim putevima i zbog eventualnih smrtnih slučajeva ili bolesti. Do svake kuće na sporednim pravcima teško da se može doći sa ovako malim rezervama goriva.

U preduzeću ulažu napore da se dogovore sa nadležnima u Upravi za inspekcijske poslove i nadležnom ministarstvu Vlade Crne Gore, oko načina izmirenja dospjelog duga. Takođe predstavnici preduzeća pokušavaju da postignu dogovor sa lokalnom upravom, da Opština Pljevlja izmiri dio duga prema Poreskoj upravi, a da preduzeće na osnovu obavljenih poslova kasnije pokrije ta kreditna novčana sredstva.

Redakcija portala ovih dana dobija mnogo poziva građana iz seoskih sredina koji traže informacije kada će putevi u njihovim seoskim sredinama biti očišćeni.

Prema informacijama iz preduzeća, mehanizacija radi na više pravaca na području opštine Pljevlja. Već nekoliko dana mehanizacija radi na području Kosanice kao i udaljene mjesne zajednice Bobovo i to na pravcima Glibaća, Laketića kuća, Zasade i još nekim pravcima na području ove mjesne zajednice.

Čisti sa i na pravcu prema bosanskoj granici. Juče i danas se čisti na pravcu udaljenih seoskih mjesnih zajednica Bukovice, Poblaća, Boljanića, Visa, Jezera, prema Gradcu i još nekim drugim pravcima na području opštine Pljevlja.

Vremena preostalog za izmirenje duga je sve manje, a i zalihe goriva za mehanizaciju su pri kraju, tako da je veoma neizvjesna situacija oko sudbine preduzeća i mogućnosti čišćenja seoskih puteva od snježnih nanosa od strane ovog lokalnog preduzeća ako se uskoro ne nađe rješenje za prevazilaženje nastalog problema.

Najnovije vijesti

PROGNOZA VREMENA – 25 . JANUAR

24. januara 2022. 22:56

Francuska prejaka za Crnu Goru

24. januara 2022. 22:04

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 33239 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14474 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13887 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13617 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12756 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12256 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 12055 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 11939 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10850 pregleda
%d bloggers like this: