Javna rasprava o dječijim dodacima za pljevaljsku djecu trajaće do petka u 15 časova

    9 meseci pre 1741 pregleda Izvor: PV Informer

Nadležni iz opštine Pljevlja su za „PV Informer“ saopštili informaciju da će javna rasprava o dječijim dodacima za pljevaljsku djecu trajati do petka u 15 časova, a da bi krajem septembra odbornici Skupštine opštine Pljevlja trebali usvojiti odluku o isplati trideset eura mjesečno za svu djecu u Pljevljima koja primaju dječji dodatak od države. Biće takođe obezbjeđena isplata po 50 eura djeci čiji su roditelji korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice, dodatka za njegu i pomoć i lične invalidnine. Po narednoj proceduri rok za objavu u službenom listu je 8 dana od dana donošenja odluke.

Posle tog roka se tek uzimaju potvrde za djecu iz škola u kojima pohađaju nastavu. Obrasci za prijavu neće se davati u građanskom birou, već će biti u kancelariji u kojoj su se nekad nalazile prostorije štamparije.

Ovogodišnjim budžetom za te namjene predviđeno je 410.000 eura. Pravo na ovu vrstu pomoći pljevaljskoj djeci od strane opštine Pljevlja će imati oko 3.400 djece. Opština Pljevlja samo za ovu namjenu godišnje će izdvajati oko 1,2 miliona eura.

Uslov za ostvarivanje prava na finansijsku podršku porodici sa djecom je da ima prijavljeno prebivalište na teritoriji opštine Pljevlja u periodu od najmanje godinu dana do dana podnošenja zahtjeva, kao i da redovno pohađa osnovnu ili srednju školu.