Pljevlja: Ništa od rekonstrukcije, neće biti izgrađen spomenik PATRIJARHU

    2 godine pre 578 pregleda Izvor: kolektiv.me

Iako je odbornik DPS-a u lokalnom parlamentu Ermin Harbić inicirao rekonstrukciju Trga Patrijarh Varnava, kao i izgradnju spomenika ovom znamenitom Pljevljaku, predsjednik opštine iz redova iste partije Igor Golubović poručio je Harbiću da od tog posla naredne godine neće biti ništa.

Naime, Harbić je na sjednici lokalnog parlamenta, prije dva mjeseca, postavio predsjedniku opštine Igoru Goluboviću pitanje kada će biti rekonstruisan pomenuti trg, naglasivši tom prilikom da se njegovo pitanje shvati i kao inicijativa za izgradnju spomenika patrijarhu Varnavi, za koga je saopštio i svoje mišljenje, da je jedan od najvećih Pljevljaka u prošlim vjekovima. Harbić nije dugo čekao na odgovor.

“Neće se planirati radovi na rekonstrukciji Trga Patrijarh Varnava i izgradnji spomenika”, odgovorio je Golubović.

On je poručio da je u toku planiranje budžeta za narednu godinu, kao i da se planira uređenje korita rijeke Breznice, za koje se Harbić interesovao u jednom od svojih pitanja.

“Osnova za planiranje kapitalnih projekata, pored raspoloživih sredstava, jeste strateško opredjeljenje za rješavanje ekoloških problema u dijelu izgradnje sistema daljinskog grijanja, sistema vodosnabdijevanja i upravljanja otpadnim vodama i čvrstim otpadom, kao i projekata u direktnoj vezi sa pomenutim strateškim pravcima formiranja kapitalnog budžeta”, poručio je Golubović.

Inicijativa odbornika Harbića je proteklih mjeseci naišla na pohvale u opozicionim redovim, ali i na kritike. Oni koji su kritikovali tvrdili su da se radi o triku DPS-a, kako bi glasači iz srpskog korpusa bili prevareni. Oni koji su hvalili inicijativu isticali su vrline odbornika Harbića. Iz DPS-a se nijesu oglašavali po pitanju inicijative svog odbornika.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 30. jul

29. jula 2021. 21:22

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 23369 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 10521 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 9162 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 8573 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8482 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 8114 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7690 pregleda
%d bloggers like this: