Pljevlja su grad koji je najviše dao Crnoj Gori, a kome je Crna Gora najmanje vratila

    1 godina pre 559 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

U vezi aktuelne ekološke i zdravstvene situacije u Pljevljima Dritan Abazović, premijer u tehničkom mandatu je izjavio: „Pljevlja su grad koji je ubjedljivo najviše dao Crnoj Gori, a kome je Crna Gora ubjedljivo najmanje vratila. Kao da postoji neko prokletstvo, kao da neko nije želio da se nešto radi“.

Potrebno je da radna grupa sa ministarstvom, sa Eko fondom, NVO sektorom i sa novom opštinskom strukturom napravi spisak potrebnog broja toplotnih pumpi, da dobar dio pumpi plati država, opština i Elektroprivreda. Da se krene sa 1.000 toplotnih pumpi, a toplifikaciju će vlada uskoro proglasiti javnim interesom.

Eko fond je raspoložen da se gro projekata realizuje u mjestima koja su najviše napadnuta, kad je u pitanju životna sredina. Mora da se promjeni praksa da se problemi guraju pod tepih i da se konačno krene sa realizacijom posla oko zaštite životne sredine.

U vrijeme energetske krize da nije bilo termoelektane, država bi bila blokirana. Pljevlja u tome imaju najveći doprinos. Pljevljima mora da se vrati njegovo. Država Pljevlja nije nikad ispoštovala. Poraz je sistema da u državi sa 600 hiljada stanovnika postoji na desetine hiljada siromašnih građana. To se mora pod hitno mijenjati.