Pljevljak ispričao da mu je sugrađanin poklonio hašiš, a „prodao“ travu

    2 meseca pre 2566 pregleda Izvor: Vijesti

Pljevljak N.Č. ispričao je da mu sugrađanin I. K. (34) poklonio grumen hašiša, a par sati kasnije prodao marihuanu.

To je rekao juče u Višem sudu pred kojim I.K. odgovara zbog krivičnog djela – neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojne droge.

“Kada se I.K vratio iz Sarajeva, slučajno smo se sreli kod J.B u selu Bošćinovići i tada mi je poklonio grumen hašiša. Kod njega sam kasnije za iznos od 50 eura kupio 25 grama marihuane”, kazao je N.Č.

On je bjelopoljski Viši sud doveden sa lisicama, jer se nalazi u Istražnom zatvoru zbog drugog slučaja.

On je pojasnio da je u tom selu boravio kod J.B., gdje je bio angažovan na radovima na kući.

J.B je kazao da je I.Č iznajmio šupu za sklapanje nekog vozila i da mu je na kući popravljao manje kvarove.

U završnim riječima državni tužilac Vladan Đalović konstatovao je da je I.K počinio djelo na način opisan optužnicom, a imajući u vidu da je pored krađa i teških krađa više puta osuđivan i za istovrsna krivična djela, zatražio je kaznu zatvora u trajanju od dvije i po godine, bez uračunatog vremena provedenog u pritvoru od 5. septembra 2023. godine: “Jer mu je pritvor odredio podgorički Viši sud zbog drugog djela”.

Advokat odbrane Miloš Drobnjak zatražio je oslobađajući presudu, jer, kako je naveo, optužnica nije dokazana.

“U nedostatku dokaza tražim oslobađajuću presudu. Pored ovog djela, I.K. je u dva slučaja priznao da je počinio djelo i za to je osuđivan, ali ovo djelo nije počinio”, kazao je Drobnjak.

I.K. je kazao da N.Č. nije nudio, davao, niti prodavao drogu.

Istakao je da se zbog bolesti zavisnosti liječio u Crnoj Gori i Njemačkoj, što je bio razlog da se izlaganje završnih riječi prekine i zakaže ročište za 26. mart, kada će tu medicinsku dokumentaciju vještačiti vještak neuropsihijatar Mirjana Varagić.