Pljevljak Nikola Beljkaš pobjednik kviza „Znaš ti to“

    2 sedmice pre 802 pregleda Izvor: RTCG

U kvizu opšteg znanja „Znaš ti to“, koji je emitovan na RTCG, u ozbiljnoj konkurenciji kandidata, naš sugrađanin Nikola Beljkaš osvojio je prvo mjesto. Nikola je do uspjeha stigao nakon pet rundi po kup sistemu takmičenja.

Nikola je iz emisije u emisiju nizao uspjeh i pokazao sjajno znanje iz različitih oblasti. Opšte poznavanje brojnih oblasti krunisano je pobjedom. Put do osvajanja glavne nagrade u iznosu od 700 eura bio je izuzetno zahtjevan i neizvjestan.

“Zadovoljan sam učešćem u kvizu, naročito zbog osvojene nagrade. Izdvajam završnu petu igru u kojoj je bilo neophodno uspješno kombinovanje brzine i znanja. Ovaj uspjeh na kvizu „Znaš ti to“ uslijedio je nakon prethodno izvojevane pobjede u petoj sezoni regionalnog sportskog kviza „Rizik ili oprez“.”, kaže Nikola Beljkaš.

U kvizu su učestvovala 32 takmičara.

„ U prvoj rundi imao sam nešto lakši zadatak protiv Nikole Jočića iz Podgorice. Nakon toga uslijedio je duel drugog kola sa Salijom Fetićem. Ovom pobjedom plasirao sam se u četvrtfinale, gdje sam igrao sa Davidom Pantovićem mladom nadom domaće kvizaške scene.“, objašnjava Nikola Beljkaš.

Nikola je prelomio ovaj dvomeč sredinom drugog poluvremena i ostvario plasman u polufinale.

“Polufinale je donijelo meč sa još jednim dugogodišnjim kvizašem i učesnikom brojnih TV kvizova Ilijom Vukmirovićem. U finalu sam igrao protiv najprijatnijeg iznenađenja prvog ciklusa Miladina Perovića. Kao i u prethodnoj rundi stvorio sam znatnu razliku u prvom poluvremenu, ali Miladin je odigrao jako dobro drugo poluvrijeme, pa je prije završne igre sveo prednost na teoretski dostižnu razliku.”, navodi Beljkaš.

Ipak Nikola je sjajnom završnicom sa osam tačnih odgovora od 12 mogućih odnio konačnu pobjedu i zvanje pobjednika prvog ciklusa kviza opšteg znanja „Znaš ti to“.

Takmičenje se održalo po „knockout“ sistemu, a znanje se testiralo kroz pet igara: „Jeste nije“, „Moja oblast“, „Heroji“, „Naočare“ i peta igra „Štoperica“. U slučaju da takmičari nakon pete igre imaju isti boj bodova, prema pravilima kviza igraju se produžeci.

Kviz je organizovala kompanije Futuristic i Radio Televizija Crne Gore.

Svakako treba napomenuti da je Nikola Beljkaš i u kvizu „Rizik ili oprez“ zaslužio zvanje najboljeg sportskog znalca u regionu.

Najnovije vijesti

U nedjelju do 40 stepeni

31. jula 2021. 22:00

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 23443 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 10749 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 9217 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 8627 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8489 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 8119 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7695 pregleda
%d bloggers like this: