Počinju radovi na čišćenju i proširenju rijeke Breznice od mosta u „Polju“ do ušća u rijeku Ćehotinu

    3 dana pre 189 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

Sekretarijat za stambeno komunalne poslove, saobraćaj i vode opštine Pljevlja potpisao je novi ugovor sa firmom “Viktor Gradnja” DOO Pljevlja o realizaciji poslova na čišćenju korita rijeke Breznice, od mosta u naselju „Polje“do ušća rijeke Ćehotine. Radi se o nastavku radova iz prošle godine koji su i za ovu godinu predviđeni Kapitalnim djelom budzeta opštine Pljevlja.

Radovi će obuhvatili čišćenje rečnog korita i obale, a radovi će obuhvatiti zahvatanje i izvlačenje taloga iz rijeke kao i „škarpiranje“ korita i sječu stabala, kao i uklanjanje niskog rastinja na pomenutoj trasi.Za ovu godinu je planiran nastavak radova, koji bi obuhvatio nedovršeni dio do mosta i drugi dio uređenja korita rijeke i obale u dužini od 120 metara od mosta do ušća Breznice u Ćehotinu, saopšteno je iz Sekretarijata.

Izvađeni materijal će se odlagati po obali da bi služio kao zemljani nasip, koji bi sprečavao izlivanje vode iz korita u dijelu rečnog toka koji je odranije poznat po izlivanju rijeke. Radovi su u prošloj godini završeni od ulice Kožarske pa do na 50 metara od mosta, jer je toliko sredstava bilo planirano za prošlu godinu.Kompletna dužina radova iznosi oko 700 metara,a ostao je još manji dio radova do ušća Breznice u Ćehotinu.

Nažalost sa jednog dijela obale rijeke Breznice prošle godine nije se moglo ukloniti drveće i nisko rastinje, jer se radilo o privatnom zemljištu ali je i na tom dijelu detaljno očišćeno rečno korito.

Ono što zabrinjava je što je Breznica od kuća Buluta i Selmanovića pa do ušća u rijeku Breznicu praktično mrtva rijeka, puna fekalija. Razlog je što se u tom dijelu rijeke fekalije ispuštaju u rijeku zbog problema sa Pogonom za prečišćavanje otpadnih voda.Nadležni u opštini Pljevlja su upoznati sa problemom koji neće biti riješen dok se atmosferska kanalizacija ne odvoji od fekalne, da bi Pogon za prečišćavanje otpadnih voda mogao da funkcioniše u skladu sa projektovanim kapacitetima.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 22204 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8415 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7814 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7643 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7605 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7377 pregleda
%d bloggers like this: