Pod lupom Krivokapić i Leposavić zbog mogućeg ugrožavanja javnog interesa

    6 dana pre 178 pregleda Izvor: pobjeda.me

Agencija za sprečavanje korupcije, saznaje Pobjeda, pokrenula je dva postupka za utvrđivanje mogućeg ugrožavanja javnog interesa – jedan u slučaju zaduživanja države u iznosu od 750 miliona eura i drugi zbog izjave ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića kojom je pokušao da napravi neprimjeren uticaj na sud.

“Djelujući proaktivno, a na osnovu nadležnosti iz Zakona o sprečavanju korupcije, Agencija za sprečavanje korupcije je 30. decembra 2020. godine pokrenula dva postupka za utvrđivanje mogućeg ugrožavanja javnog interesa”, potvrđeno je juče Pobjedi iz ove institucije.

Jedan postupak, kako su naveli, vezan je za „ispitivanje činjenica o zaduživanju države u iznosu od 750 miliona eura, time što je Ministarstvo finansija Crne Gore 9. decembra 2020. godine emitovalo državne obveznice na međunarodnom tržištu“.

“Drugi se tiče medijskog istupa ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića 10. decembra 2020. godine i potencijalnog ugrožavanja javnog interesa u vezi sa donošenjem zakona o amnestiji”,  saopšteno je Pobjedi iz Agencije.

Ističu da je, u skladu sa članom 35 stav 3 Zakona o sprečavanju korupcije, Agencija zatražila izjašnjenja od predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i ministra Leposavića.

“Postupajući po zahtjevu, ministar Leposavić je dostavio odgovor 5. januara 2021, dok Agencija još nije dobila izjašnjenje premijera Krivokapića”,  piše u odgovoru.

Iz Agencije su istakli da će nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti, u oba predmeta donijeti mišljenje, o čemu će blagovremeno obavijestiti javnost.

Prema nezvaničnim saznanjima, Agenciji je juče popodne, pred kraj radnog vremena, stiglo i izjašnjenje Krivokapića.

Na pitanja koja je Pobjeda uputila na dostupne mejl adrese premijera i ministra pravde juče nijesu dobili odgovore. Iz Krivokapićevog kabineta su najavili da će odgovoriti danas, dok Leposavić nije odgovorio na pozive i poruke.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13273 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8020 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7198 pregleda

Kupiću vodenicu i vratiti je crkvi

19. juna 2020. 6522 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6506 pregleda
%d bloggers like this: