Pogledajte kako građani slave Dan državnosti Crne Gore

    4 sedmice pre 1099 pregleda Izvor: cdm.me

Da je vječna-odjekuje širom gradova dok kolone vozila sa crnogorskim zastavama prolazi kroz Podgoricu, Nikšić, Cetinje slaveći Dan državnosti Crne Gore.

Podgorica
Nikšić, FOTO: RTV Nikšić
Cetinje, FOTO: Novak Abramović
Cetinje, FOTO: Novak Abramović

Građani šiom Crne Gore proslavljaju 13. jul – Dan državnosti, u spomen na dan kada je na Berlinskom kongresu naša zemlja dobila međunarodno priznanje kao nezavisna država, ali i u znak sjećanja na opštenarodni ustanak 1941.

Cetinje, FOTO: Novak Abramović
Cetinje, FOTO: Novak Abramović

Ni Kotorani nisu propustili slavlje, uz poštovanje mjera NKT-a. Grad je okićen zastavama, a večeras će duž zidina Starog grada i do tvrđave San Đovani u 21h biti upriličena bakljada.

Kotor

Na snimcima koje je objavila Televizija Crne Gore može se vidjeti da su ulicama Nikšića kružile pristalice takozvanog suverenističkog bloka sa istaknutim crnogorskim državnim zastavama, prenosi portal RTCG.

FOTO: Screenshot RTV TVCG

Istovremeno, ulicama grada pod Trebjesom danas se moglo vidjeti desetak vozila sa stranačkim obilježjima SNP-a, čije su pristalice nosile crnogorske zastave i trobojke. Sa takvim obilježjima pristalice SNP-a su kružile gradom uz tradicionalnu buku sirena.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6282 pregleda