Pogoršano stanje oko snadbjevanja vodom građana Pljevalja

    7 mjeseci pre 554 pregleda Izvor: PV Informer

Iako su iz lokalnog preduzeća “Vodovod” imali u planu da restrikcije vode zbog niskih temperatura u večernjim časovima primjenjuju u dnevnom režimu, očito je da teška situacija oko vodosnadbjevanja grada vodom za piće zbog loših hidroloških prilika izmiče planiranoj kontroli. Iz tog razloga iz “Vodovoda” mole potrošače da zaštite svoje instalacije i mjerne instrumente kako bi se eventualne posledice svele na minimum.

Redakciju portala “PV Informer večeras obavještavaju građani iz pojedinih dijelova grada da ni u 22 sata nemaju vodu za piće i da su ogorčeni što postoji opasnost od havarija na instalacijama. Na broj redakcije 068 844 153 građani se raspituju kad će dobiti vodu jer je broj dispečerske službe “Vodovoda Pliješ” stalno zauzet. Po informacijama dobijenim od građana večeras oko 22 sata vode nema u ulicama Narodne Revolucije, dijelu domaćinstava oko Vatrogasnog doma,naselju Penda, ulici Nikole Pašića, ulici III Sandžačke brigade, dijelu ulice Oslobođenja i dijelu MZ “Židovići”.

Redakcija je u večernjim časovima kontaktirala direktora “Vodovoda” Čeda Gospića i dobila informaciju da je u večernjim časovima počeo dotok vode u domaćinstva koja se snadbjevaju vodom iz vodovoda “Breznica” ali je pritisak u instalacijama dosta slab jer trenutni priliv vode ne omogućava normalno snadbjevanje. Takođe je napomenuo da će se u toku sjutrašnjeg dana probati izvršiti raspored restrikcija po gradskim zonama i o tome obavjestiti građane preko medija.

Ovi problemi prouzrokuju restriktivne mjere koje se odnose na bazen Bogiševac, odnosno dijelove grada koji se snabdijevaju sa istog (naselje Guke – ul. Save Kovačevića, Dolovi I, II, III, IV, ul. Drvarska). Očito je da je lokalno preduzeće DOO “Vodovod“ Pljevlja uvelo i povremene restriktivne mjere i na bazenu niske zone Pliješ i izvorištu Beznica, gdje je dotok vode na apsolutnom minimumu.

U večernjim satima kako su nas obavjestili pojedini građani vode ima u naselju Guke, Balibegovo brdo, dijelu ulice Oslobođenja i dijelu užeg gradskog jezgra koji vodu dobija iz vodovoda “Breznica” iako je pritisak u slavinama dosta slabiji. Vode večeras ima i u Moćevcu, ulicama Avalskoj i Skerlićevoj i dijelu grada oko Pošte.

Redakcija PV Informer-a će pratiti situaciju oko snadbjevanja građana vodom i u saradnji sa rukovodstvom lokalnog preduzeća “Vodovod” obavještavati građane o režimu restrikcija i svim drugim informacijama vezanim za snadbjevanje građana vodom za piće.

Najnovije vijesti

SPOMENIK U KRUPICAMA

11.08.2020 23:27

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6324 pregleda