Pokažimo humanist udruženim snagama!

    2 mjeseca pre 305 pregleda Izvor: PV Informer

Sportska kladionica Meridian nastavlja sa humanitarnim radom i pomaže najugroženijim.

Pandemija COVID-19 nas je stavila u tešku situaciju. Pomoć je tražena sa svih strana, a pozivima su se odazvali samo društveno odgovorni među kojima je kompanija Meridian.

Sportska kladionica Meridian uspješno posluje u preko 30 svjetskih zemalja, poznata je kao kompanija koja je uvijek u prvi plan stavljala društvenu odgovornost i solidarnost. Tako je bilo i ovaj put.

06. aprila krenuli su u akciju donacija paketa pomoći najugroženijem stanovništvu Crne Gore. U saradnji sa Crvenim Krstom paketi su uručeni u većini opština. Ovaj humani put krenuo je preko Budve, Nikšića, Berana pa zatim Herceg Novog, Žabljaka do Danilovgrada. U paketima su se nalazili hrana i osnovne stvari za ličnu higijenu.

 U međuvremenu kompanija je nastavila sa sjajnim gestovima i dok su pakete pomoći dijelili po opštinama, menadžment firme Meridian je donio odluku da bebama rođenim 19. aprila napoklon da vaučer od 50€ za trgovinu u Kids Land butiku.

“Oni su naše najveće blago i njima treba najveća pomoć. Ovo je naš mali doprinos, a nadamo se i najbolji način da ih upoznamo sa ovim divnim svijetom!” – poručili su iz kompanije.

Meridian kompanija je dala novčani doprinos Nacionalnom koordinacionom tijelu za nabavku potrebne medicinske opreme za zaštitu zdravstvenih radnika. Iz kompanije su poručili da im duguju veliku zahvalnost za njihovu borbu i žrtvovanje protiv ovog nevidljivog neprijatelja pa su iz tih razloga poklonili najsavremeniji EKG aparat odeljenju za kardiologiju Kliničko-bolničkog centa u Podgorici.

Anđelu Petrić – majku dvoje djece obradovala je donacija koju su joj uručili predstavnici kompanije Meridian bet, živi u naselju Gornji Vranići, sa dvoje malo djece u očevoj kući koja nema uvedenu vodu. Nije u mogućnosti da radi jer djecu nema kome da ostavi na čuvanje, a preživljava od porodiljske mjesečne nadoknade u iznosu od 81,95€.

S tim saznanjima, predstavnici prestižne kompanije Meridianbet, uručili su pakete pomoći majci dvogodišnjeg sina i kćerke koja ima samo 9 mjeseci. 

U paketima pomoći, kako saznajemo, nalaze se osnovna sredstva za higijenu – šampon, kreme za bebe i pelene. Pored toga, uručeni su i paketi hrane, pa će Anđela za određeni period manje brižiti. 

“Nadamo se da smo našim doprinosom obezbijedili Anđeli i njenoj djeci sredstva za određeni period. Međutim, to je samo za određeni period. Šta će biti na duže staze? Ovom prilikom, želimo da se obratimo našim sugrađanima da na bilo koji način pomognu mladoj majki i njenoj djeci.”

Sportska kladionica Meridian je podstakla ostale kompanije da se pridržavaju društvene odgovornosti pa su tako svi zajedničkim snagama pomogli da se prebrodi ova teška situacija.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6642 pregleda