ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА: КАКО НАС ЈЕ ЗАВОЛИО ВОЛИ

    1 sedmica pre 393 pregleda Izvor: PV Informer

Недавно је у  Скупштини Главног града одбијена, од стране ДПС-а и његових сателита, иницијатива да се некој од  улица  да име покојног предсједника Црне Горе Момира Булатовића. Али никаква штета. Неће много воде протећи Таром и Морачом, а у многим црногорским градовима и варошима, улице ће понијети његово име.

Чини нам се да би у овом тренутку једна друга иницијатива везана за Момира Булатовића, била много кориснија за Црну Гору. Зато износимо овај предлог за размишљање, уз апел Министарству просвете, да га озбиљно размотри. Наиме, сматрамо да би његову књигу Правила ћутања требало, неизоставно, одобрити као уџбеник, почев од средњих школа до Факултета политичких наука, те Правног и Економског факултета.

Зашто је то потребно урадити? Па зато што се у тој књизи налазе одговори и објашњења за сва непочинства у Црној Гори, за протеклих 30 година ; од политичких убистава, покрадених избора и референдума, до њене економске похаре. Тамо је и објашњење за, многе, до скора необјашњиве потребе, за енормним увозом банана у Црну Гору.

„Ако потрошите 50 милиона долараза увоз банана, онда то мора да буде веома озбиљна ствар“, казао је Булатовић Ђукановићу у једном од телевизијских сучељавања на РТЦГ.„ А какве ја  везе са тим имам, колико  је увезено бананаи поморанџи, пет пара за то не дајем“, одговорио је Ђукановић.

Е у том грму и  лежи зец. У поменутој књизи Момир тврди да у животу није срео човјека, попут Ђукановића, који вас гледа у очи и при том лаже. Описани су у тој књизи- уџбенику  и „рани радови“ Светозара Маровића, експерименти са „наизмјеничном струјом“ Мишка Вуковића, злоупотреба судске власти из Службе државне безбједности, најразличитије уцјене и притисци, све зарад стицања власти. Тамо ћете наћи  и објашњење како су нас завољели Воли, Бемакс, Прва банка Црне Горе, Поморски саобраћај и друге тајкунске фирме.

 Нису требали Специјалном државном тужиоцу никакви други докази, осим оних који се налазе у „Правилима ћутања“, па да ЗИКС постане тијесан за будуће станаре. Но, ево коначно је изабран нови Тужилачки савјет, па ће ваљда ускоро доћи и нови Специјални тужилац, који ће коначно прочитати „Правила ћутања“, како би правда проговорила у Црној Гори.

 На крају, ваљда ће и парламентарна већина схватити сву бесмисленост међусобних свађа и рушења Владе, и умјесто тога бити вјетар у леђа овој или реконструисаној Влади, да крене у обрачун са разним Банана-мен-овима и њиховим покровитељима, како би ослободили Црну Гору из њихових криминалних мрежа.

ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА

Najnovije vijesti

PROGNOZA VREMENA – 25 . JANUAR

24. januara 2022. 22:56

Francuska prejaka za Crnu Goru

24. januara 2022. 22:04

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 33236 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14473 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13887 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13616 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12756 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12249 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 12054 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 11939 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10848 pregleda
%d bloggers like this: