ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА: ЊЕГОШЕВА ВЈЕЧНА ЦРНА ГОРА

    11 meseci pre 1948 pregleda Izvor: PV Informer

Ако су парламентарни избори 30.августа 2020.године били најважнији од увођења вишестраначког система у Црној Гори, онда су ово најзначајнији локални избори. Зашто ?

Во времја оно био је нападнут темељ Црне Горе, њена Mитрополија црногорско-приморска и остале епархије Српске православне цркве. Као што је познато темељ смо одбранили, али нам, нажалост кућа прокишњава, јер нема ваљаног крова. Данас је Црна Гора земља мржње, подјела и организованог криминала, којој фали само варница да експлодира. И све то генерише, нико други до Мило Ђукановић, предсједник свих грађана, како то горко и лицјемерно звучи. Нема  тог чина коме Ђукановић неће прибјећи да би сачувао своју слободу и пословну империју своје породице, кумова и пријатеља.

Све је почело референдумом о државно-правном статусу Црне Горе, на коме је силом на срамоту покрадена народна воља. Било је за очекивати да се Ђукановић, послије тог чина, покрије ушима и покуша приказати  референдум као демократски чин, без последица по оне који су наводно остали у мањини. Требало је да изговори реченицу коју је 2013.године формулисао Миодраг Лекић, као кандидат за предсједника Црне Горе:

„Једнако уважавам оне који су гласали за суверену Црну Гору и оне који су били за заједничку државу са Србијом, јер су и једни и други жељели добро Црној Гори“. Умјесто тога половину Црне Горе је прогласио непријатељима и домаћим издајницима. И шикана је кренула. То је значило да они, који су понијели тај жиг, не могу добити посао у државној служби, локалним управама  у којима је на власти био ДПС са сателитима, и тајкунским фирмама, које су биле под шапом ДПС хоботнице. Мало им је било што су државне симболе усвојили у скупштини без присуства опозиције, већински српски језик прогласили другоразредним, кривотворили историју и прогнали ћирилицу.  Изгледало  је да су у том тренутку и Бог и ђаво на његовој страни.

Али таман кад је заокружио приватну државу, а све под плаштом европских интеграција и „вјечне Црне Горе“, пожелио је, или га је сам ђаво наговорио,  да има приватну ДПС цркву. Објавио је рат  Српској  православној цркви и најавио тракторијаде. Али још једном се показало да је „мука с Богом ратовати“. Познато  је како се та прича завршила, литијским устанком на челу са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем и поразом на изборима у августу 2020.г.

Изгледало  је да смо упокојили вампира и да је слобода стигла у Црну Гору, али је због сујете појединих лидера срушена експертска  влада, која је имала стотину мана, али је у том тренутку била  једина  могућа  без  ДПС-а.  Мањинска влада уз подршку  ДПС-а   још једном је потврдила стару мудрост „ ко с ђаволом тикве сади, о главу му се обијају“. Вратила је на велика врата, на политичку сцену Првог вампира Црне Горе. Сада имамо нову – стару парламентарну већину, Владу у техничком мандату, мандатара коме Ђукановић не да мандат, предсједника који не поштује Устав, мржњу која се ваља улицама, подјеле и организовани криминал, који је о јаду забавио регион и Европу.

Како ког криминалца ухапсе он кличе: „нек је вјечна Црна Гора“. Не знају да нема Црне Горе, понајмање вјечне са Милом, Рашком и Ранком. Вјечна је само Његошева Црна Гора, како је то прије 150 година написао Љуба Ненадовић : „и кад нестане брегова и људи, остаће два црногорска колоса, Ловћен и Владика“. Разумије се Ловћен са капелом на свом врху.

Шта нам је чинити? Нова-стара парламентарна већина више нема права на грешку. Свако играње на карту личних и страначких интереса жестоко ће  се обити о главу на парламентарним изборима, онима које народ препозна као Јуде. Народ све види и све памти.

Учинити све да побиједимо ДПС и сателите у свих 14 општина, без обзира како наступамо на изборима. Ипак је најважније побиједити у Подгорици. Да је било памети да се не одваја Зета била би то рутинска ствар, и то би био најтемељнији уговор за све цркве, народе и грађане Црне Горе.

Потребна је висока излазност на гласање, а сви они који су планирали да тог дана остану кући, морају знати да ће ДПС мобилисати све капацитете, као да су избори судњег дана. За многе јесу. А у случају да, не дај  Боже,  побиједе почеће  осветничка и реваншистичка политика. А ту су мајстори без премца.

Коалиција Демократа, Покрета за Пљевља и Уједињене Црне Горе учиниће све да 24.октобра осване јутро нове наде у Пљевљима. Јер само демократска, помирена, декриминализована и уједињена Црна Гора је права Црна Гора и у њој права Пљевља.

Зато,

Идемо људи да демократизујемо Црну Гору.

Идемо људи да помиримо Црну Гору.

Идемо људи да декриминализујемо Црну Гору.

Идемо људи да ујединимо Црну Гору.

Идемо људи да живимо  прави живот у правим Пљевљима и правој Црној Гори.

Идемо људи за број 1. до побједе!