Policajci ostaju bez 130 vozila

    1 mesec pre 696 pregleda Izvor: VIJESTI

Uprava policije danas bi trebalo da parkira i vrati kompaniji “Osmanagić” 50-ak automobila, koje su prije tri godine uzeli na finansijski lizing, sa ugovornom obavezom da ih koriste do kraja maja 2021. godine.

Vijestima je iz policije nezvanično saopšteno da su ih iz te kompanije obavijestili da od danas – 7. maja pa do kraja mjeseca, u nekoliko navrata prema ugovornim obavezama, moraju da vrate ukupno 130 automobila, koje su 2018. godine uzeli na finansijski lizing kao i da isplate sve rate od 2,2 miliona koliko je tada dogovoreno za tu namjenu.

Kako do kraja operativnog lizinga zvanično nije raspisan novi tender za nabavku novih vozila za potrebe Uprave policije, ta služba naći će se u velikom problemu, što su i konstatovali u informaciji nedavno dostavljenoj Vladi.

“Povratom vozila davaocu lizinga nakon isplate svih rata lizing naknade, u značajnoj mjeri otežaće se svakodnevni rad Uprave policije, tj. policijski službenici će ostati bez vozila i neće moći da izvršavaju svoje redovne zadatke i poslove, što može itekako usporiti rad Uprave policije”, navodi se u dokumentu nedavno razmatranom na sjednici vlade.

Iz Uprave policije nisu juče odgovorili na pitanja Vijesti.

Predstavnici te institucije, podsjetili su izvršnu vlast da je MUP u 2017. godini pokrenuo postupak nabavke 130 novih službenih vozila putem finansijskog lizinga, sa obavezom njihovog vraćanja nakon isplate svih rata lizing naknade, na osnovu kojeg je zaključen Ugovor o javnoj nabavci, a zatim i aneks ugovora…

“Imajući u vidu da predmetni ugovori ističu u aprilu mjesecu 2021. godine, Uprava policije je u predlogu budžeta objedinjenih nabavki i dopuni predloga budžeta za 2020. godinu, ukazala na potrebu planiranja određenih sredstava u cilju objavljivanja postupka javne nabavke u 2020. godini, kako bi se blagovemeno izvršila predmetna nabavka”, navodi se u informaciji.

Piše da je Ministarstvo finansija, u obrazloženju budžeta Uprave policije za 2020. godine, dalo saglasnost na sprovođenje predmetne nabavke kao višegodišnji projekat Uprave policije, koji sprovodi Uprava za imovinu, za period realizacije 2021-2024. godine.

Objašnjavaju da je Uprava policije dostavila dopis Upravi za imovinu 31. jula 2020. godine, u kojem se navode da je potrebno pokrenuti postupak nabavke vozila putem lizinga bez prava otkupa, ukazujući na hitnost.

“S obzirom na to da Uprava za imovinu… nije pokrenula postupak za predmetnu nabavku, Uprava policije se obratila dopisom (15. 1. 2021) Upravi za katastar i državnu imovinu, u kojem je, između ostalog, ponovo navela potrebu Uprave policije za nabavkom vozila”…

Tvrde da su im 19. januara odgovorili iz Uprave za imovinu, konstatujući da je u toku proces spajanja Uprave za imovinu i Uprave za nekretnine u Upravu za katastar i državnu imovinu i “da trenutno nemaju ovlašćenja za sprovođenje predmetne nabavke”.

“Takođe, u navedenom dopisu obavještavaju da budžet za 2021. godinu nije donijet, pa s toga ne raspolažu podacima koliko će imati opredijeljenih novčanih sredstava”, navodi se u Informaciji o nabavci vozila za potrebe Uprave policije.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 22194 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8415 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7814 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7641 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7605 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7377 pregleda
%d bloggers like this: