Policija pronašla 14 KILOGRAMA heroina: Podgoričanin UHAPŠEN na granici Turske i Iraka

    11 mjeseci pre 269 pregleda Izvor: kolektiv.me

Podgoričanin M.P. uhapšen je sa dvojicom Kurda zbog sumnje da su pokušali da prokrijumčare oko 14 kilograma heroina, piše Dan.

Oni su uhapšeni na granici Turske i Iraka.

Drogu su prevozili u jednom od platnenih džakova sa mekinjama u prahu. Heroin je bio pomiješan pa je policija utvrdila prisustvo droge tek nakon vještačenja koje je trajalo petnaestak dana. Džakove su prevozili u kamionu sa prikolicom iračkih registarskih oznaka.

M.P. je, navodno, privođen i nakon hapšenja braće E.T. i A.T. iz Rožaja, koji su prije dvije godine uhapšeni u Turskoj sa devet i po kilograma heroina, vrijednog preko milion eura.

Kako su tada prenijeli turski mediji, osumnjičeni su skoro deset kilograma droge upakovane u specijalno napravljene pojaseve oblijepili oko stomaka i nogu. Heroin je bio upakovan u manje kesice koje su bile sakrivene u specijalno napravljenim otvorima u prsluku. Dvojica Rožajaca su nakon hapšenja privedeni na saslušanje, nakon čega im je određen pritvor.

M.P. je tada radio za istu agenciju za koju su radila i braća iz Rožaja, ali protiv njega nije bilo dokaza da je tada učestvovao u švercu heroina.

Tamošnja policija ispituje da li se u ovom slučaju radi o organizovanoj kriminalnoj grupi sa Balkana koja godinama krijumčari heroin i druge sintetičke droge preko teritorije Iraka i Turske.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6325 pregleda