Policija: TE Pljevlja i ranije izazivala ekološke incidente?

    3 godine pre 1272 pregleda

PODNIJETE KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV TE PLJEVLJA I ČETIRI OSOBE

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv TE Pljevlja i četiri odgovorna fizička lica zbog ekološkog incidenta i pomora ribe u rijekama Vezišnica i Ćehotina.

Krivčna prijava podnijeta je protiv EPCG – TE Pljevlja, izvršnog direktora Termoelektrane Pljevlja Vladimira Šestovića, rukovodioca Sektora za operativnu kontrolu i planiranje u TE Pljevlja D.B., smjenskog inžinjera u TE Plejvlja R.D. i S.V. stručnog lica za zaštitu životne sredine u TE Pljevlja

„Policijski službenici Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su u sadejstvu sa službenicima CB Pljevlja, a u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevaljima, preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti i prikupili dokaze koji ukazuju na sumnju da su preduzeće EPCG – TE Pljevlja i odgovorna lica u navedenom privrednom društvu počinili krivična djela zagađenje životne sredine i krivična djela nepreduzimanje mjera zaštite životne sredine“, saopšteno je iz Uprave policije.

Protiv Elektroprivrede – Termoelektrana Pljevlja krivična prijava je podnijeta zbog sumnje da je izvršila krivično djelo zagađenje životne sredine.

Protiv Šestovića krivična prijava je podnijeta zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zagađenje životne sredine i krivično djelo nepreduzimanje mjera zaštite životne sredine.

Protiv D.B. prijava je podnijeta zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zagađenje životne sredine, a protiv R.D. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zagađenje životne sredine.

Krivičnom prijavom S.V. se tereti da je izvršio krivično djelo nepreduzimanje mjera zaštite životne sredine.

„Policijski službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, u sadejstvu sa službenicima CB Pljevlja, su došli do činjenica koje ukazuju na sumnju da su navedena lica počinila krivična djela koja im se stavljaju na teret na način što je rukovalac bager stanice, po prethodno dobijenom usmenom nalogu od R.D – smjenskog inžinjera, a u skladu sa usmenim instrukcijama rukovodioca D.B, sa kojima je bio upoznat izvršni direktor TE Pljevlja V.Š, otvorio drenažni ventil koji se nalazi van kruga TE Pljevlja u cilju izlivanja otpadnih voda iz sistema TE Pljevlja u rijeku Vezišnica, što je izazvalo ekološki incident i pomor ribe u pomenutoj rijeci i rijeci Ćehotina. S obzirom da postoji sumnja da su zaposleni u EPCG – TE Pljevlja radnje opisane u krivičnoj prijavi sprovodili i ranije, policija i tužilaštvo preduzimaju dalje mjere i radnje u okviru ovog predmeta“, zaključuje se u saopštenju policije.

Izvor: Vijesti

Najnovije vijesti

Danas je Sveti Sava

27. januara 2022. 13:14

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 33376 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14550 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13967 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13707 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12839 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12270 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 12129 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 12026 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10869 pregleda
%d bloggers like this: