Političko zapošljavanje u pljevaljskoj bolnici ili regularna procedura?

    2 godine pre 1318 pregleda Izvor: vijesti.me

Dio zaposlenih u pljevaljskoj bolnici tvrdi da će ministarstvo zdravlja imenovati stomatologa Eda Lalovića za direktora i da je to sporna odluka jer nije zaposlen u toj državnoj ustanovi.

Oni su “Vijestima” kazali da je u toku izmjena sistematizacije radnih mjesta, kako bi Lalović, inače kadar Socijaldemokrata (SD), mogao da bude zapošljen na mjesto savjetnika, a potom imenovan za vršioca dužnosti direktora bolnice.

“Vijesti” juče nijesu uspjele da stupe u kontakt sa Lalovićem.

Dio ljekara ocijenio je da Lalović, kao stomatolog iz privatne ustanove, ne može da pokriva funkciju vršioca dužnosti direktora, dok drugi tvrde da propisi predviđaju da to mjesto može pokrivati onaj ko je završio fakultet iz oblasti medicinskih nauka, uključujući farmaceutski i stomatološki fakultet.

Upitan da prokomentariše primjedbe ljekara, ministar zdravlja Kenan Hrapović juče je “Vijestima” rekao da je Ernes Gadžo i dalje direktor pljevaljske bolnice.

“On je podnio ostavku koju još nijesam usvojio. Sve druge aktivnosti će se i dalje, kao i do sada, obavljati u skladu sa zakonom”, odgovorio je Hrapović.

 Gadžo je kazao da izjavu u vezi sa dešavanjima u pljevaljskoj bolnici oko izbora direktora može dati nakon što se okonča procedura…

Ljekarka pljevaljske bolnice Vesna Džuverović kazala je da se pljevaljska bolnica suočava sa puno krupnih problema, od kojih je jedan i kadrovska politika, istakavši da u toj ustanovi sada radi 24 ljekara specijalista, dok je 1986. bilo zaposleno njih 64.

Ona je rekla da je Gadžo još u aprilu obavijestio zaposlene da daje neopozivu ostavku iz ličnih razloga i da su prošle sedmice iz medija saznali da će novi vršilac dužnosti direktora biti Lalović.

“U petak, 12. jula nam je zvanično saopštio da će poslije praznika za vršioca dužnosti direktora da bude izabran stomatolog Lalović. Znam da Lalović nije zaposlen u našoj ustanovi, stomatolog je, i ne znam kako je moguće da se prihvati jedne tako teške, odgovorne i zahtjevne funkcije”, kazala je Džuverovićeva.

Ona je istakla da Lalović “važi za dobrog čovjeka i stomatologa” ali da nema bolničkog, a samim tim ni organizacionog iskustva, te da ga ne može steći za nekoliko dana.

Džuverovićeva je rekla da su u toku izmjene pravilnika o sistematizaciji, kako bi se Lalović zaposlio kao savjetnik i “već sljedeći dan postao vršilac dužnosti direktora”.

“Pitam se šta će stomatolog da savjetuje direktora Opšte bolnice. Pitam se kada on bude postao vršilac dužnosti direktora, a njegovo mjesto savjetnika bude upražnjeno, hoće li još nekoga primiti na to mjesto”, istakla je.

Džuverovićeva tvrdi da kao jedna od 24 zaposlenih ljekara specijalista “ne dozvoljava da bilo ko potcjenjuje našu inteligenciju, smatrajući da ne vidimo kakve se igre igraju oko političkog zapošljavanja…”

“Ovaj posao, težak, odgovoran i zahtjevan, radimo i radićemo, ali sa željom da se i mi nešto pitamo, jer mi smo nosioci tog posla. Zaposleni u našoj ustanovi koji imaju 37, 30, 27, 15 godina radnog staža bolje poznaju problematiku ove ustanove nego osoba sa strane. Opšta bolnica Pljevlja je sekundarni nivo i postoji da bi pružala bolničko liječenje na prvom mjestu pacijentima Da bi to radila na pravi i adekvatan način, sve situacije se moraju duboko proanalizirati sa velikim medicinskim znanjem i iskustvom u struci da bi se pronalazila rešenja koja su samo u interesu pacijenata”, zaključila je Džuverovićeva.

Najnovije vijesti

Po rastu BDP-a sada u vrhu Evrope

25. septembra 2021. 10:15

Spaliće 21.360 doza AstraZeneke

25. septembra 2021. 09:41

Prognoza vremena – 25. septembar

24. septembra 2021. 22:47

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26312 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11665 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10954 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10319 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9539 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9017 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8577 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 8568 pregleda
%d bloggers like this: