Pomoćnom fudbalskom terenu pored gradskog stadiona potrebna kompletna rekonstrukcija

    9 meseci pre 753 pregleda Izvor: PV Informer
Foto : Arhiva –
REDAKCIJA –

FSCG je 2009.godine obezbijedio 210.000 eura za izgradnju pomoćnog terena u Pljevljima, čime je finansirao pripremne radove i nabavku vještačke trave na terenu koji će koristiti sve selekcije kluba. Dimenzije terena su 90×45 metara. Pomoćni teren je svečano otvoren u jesen 2009.godine.Njegovom izgradnjom trebalo je da se rastereti glavni teren na gradskom stadionu, čime bi se omogućili bolji uslovi za treninge i odigravanje utakmica.

Nažalost dimenzije pomoćnog terena u Pljevljima nisu ispunjavale stroga fudbalska pravila za odigravanje utakmica kadetskih i pionirskih selekcija fudbalskih klubova u Pljevljima. Zbog korišćenja pomoćnog terena više od deceniju za treninge,pomoćni teren je istovremeno toliko devastiran da je potrebna njegova potpuna rekonstrukcija.

Foto : Arhiva

Po riječima Predraga Doderovića, vd direktora Centra za sport i rekreaciju, prevashodno je potrebno da opština Pljevlja izvrši promjene u DUP-u „ADA“ u dijelu pomoćnog sportskog terena,koji se nalazi između gradskog stadiona i sportske dvorane, na način da se omogući proširenje u širinu terena i njegove dimenzije usklade sa potrebnim dimenzijama za odigravanje utakmica mlađih kategorija fudbalera.

Pored toga potrebno je izgraditi novu drenažu, postaviti novu vještačku travu,jer je postojeća potpuno dotrajala i postaviti novu zaštitnu ogradu, posebno onu koja je u pravcu sportske dvorane i parkinga ispred gradskog stadiona. Na taj način bi se stvorili povoljnjiji uslovi za treninge, odigravanje utakmica i istovremeno rasteretio glavni teren na stadionu pod Golubinjom.

Pošto se radi o značajnim sredstvima bilo bi potrebno podnijeti zahtjev opštini Pljevlja da u okviru Kapitalnog dijela opštinskog budzeta obezbjedi sredstva za rekonstrukciju pomoćnog terena.

Istovremeno Nikola Rovčanin, Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore je u kontaktu sa urednikom portala iskazao spremnost da oko rekonstrukcije pomoćnog fudbalskog terena u Pljevljima EPCG obezbjedi donaciju za dio rekonstrukcije pomoćnog terena. Takođe smatra da bi za tako nešto sigurno postojalo i raspoloženje za donacijom u Rudniku uglja Pljevlja.

Zoran Vuković, direktor FK „Breznica“je iskazao spremnost da zajedno sa Predragom Doderovićem,vršiocem dužnosti direktora Centra za sport i rekreaciju, pokrene administrativne procedure koje će uputiti opštini Pljevlja, da bi se kroz promjenu DUP-a,izdvojena budzetska sredstva i donacije privrednih subjekata,obezbjedila potrebna sredstva za kompletnu rekonstrukciju pomoćnog fudbalskog terena u Pljevljima.

Nažalost nije moguće dobiti nova sredstva za rekonstrukciju pomoćnog fudbalskog terena i od FSCG, jer predlozi fudbalskih klubova iz Pljevalja odavno ne nailaze na razumjevanje čelnika Fudbalskog saveza Crne Gore, za razliku od njihovog pozitivnog odnosa prema nekim drugih gradovima na sjeveru Crne Gore i njihovim sportskim kolektivima.