POPOVIĆ: HAPSITE ME, PRIJETITE I VRIJEĐAJTE, JA ĆU I DALJE POMAGATI GRAĐANIMA U NEVOLJI

  • 2 mjeseca pre
  • 232 pregleda
  • Izvor: PV Informer

U okolnostima pandemije koja nije zaobišla ni Crnu Goru, podrazumijeva se, ali nije suvišno istaći, da se od svih nas očekuje pojačana doza odgovornosti i opreza, kako zbog svog, tako i zbog zdravlja drugih.

Sve mjere koje se preporučuju, sve moguće propise, ispoštovala sam sa svojim kolegama kada sam otišla da starici u durmitorskom selu dostavim humanitarnu pomoć koju upravo iz razloga pojačane odgovornosti i opreza nismo ostavili čak ni na kućnom pragu već u neposrednoj blizini njenog doma.

Moje kolege i ja računali smo da su, osim odgovornosti i poštovanja propisa, humanost i solidarnost moralna pregnuća koja se od nas, kao predstavnika građana, očekuju u ovoj situaciji.

Scena koja se odigrala naočigled cijele crnogorske javnosti, kada smo moje kolege i ja uhapšeni zbog “neovlašćenog” dijeljenja humanitarne pomoći na Žabljaku, po svojoj apsurdnosti, prevazilazi scenu hapšenja u Kafkinom “Procesu”.

One koji su došli na ideju da nas zbog toga hapse moram da pitam da li to nama treba odobrenje Milutina Simovića da budemo ljudi i pomognemo drugima u nevolji? Odgovorite nam gospodo iz DPS-a ko je vršio obuku, kad je i ko izdao licence za dostavljanje hrane dostavljačima iz ugostiteljskih objekata iza kojih se kriju visoki funkcioneri DPS-a. To su one forime, gospodo iz DPS-a koji dostavljaju hranu domaćinsvima samo pod uslovom ako član domaćinstva isto i papreno plati.

Ukoliko je motiv zbog kojeg smo uhapšeni briga za zdravlje stanovništva kojem smo dijelili namirnice i sredstva za ličnu higijenu, zbog čega ta briga nije ispoljena prije nego što smo mi posjetili žabljačka domaćinstva?

Umjesto što nas hapse, neka odgovore javnosti osjećaju li se odgovornim zato što starce i starice na Žabljaku niko nije posjetio, niti ih pitao da li im šta treba, prije našeg dolaska?

Hapsite me koliko god hoćete, prijetite i vrijeđajte, ali ja ću i dalje biti sa građanima. I dalje ću pomagati ljudima u nevolji. Gospodo iz DPS-a i prva familijo Đukanović, spremna sam za Spuž i to vog trena, ali za razliku od vas ne kao neko ko je pokrao i ojadio Crnu Goru, ne kao neko ko je isisao iz KAP-a 800 miliona eura, ne kao neko ko je svom bratu poklonio 11 miliona eura naših para u aferi Limenka, ne kao multimilionerka poput šefa režima, koji uzgred jedan cent nije dao u humanitarne svrhe, već kao žena koja je odniijela hranu starici od blizu 90 godina.

Biće mi i čast da zbog toga robijam.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.