Popović: Sjednica će biti onog trenutka kad istu potvrdi aktuelna parlamentarna većina, Bečić čuva izbornu volju građana

    2 sedmice pre 151 pregleda Izvor: cdm.me

Nakon što su iz koalicije “Crno na Bijelo” pozvali predsjednika Skupštine i lidera Demokratske Crne Gore Aleksu Bečića da hitno sazove sjednicu Skupštine kako bi se izabrao Tužilački savjet, reagovala je poslanica Demokrata Zdenka Popović.

Popović poručuje da će sjednica biti onog trenutka kad istu potvrdi aktuelna parlamentarna većina, jer , kako kaže, “Bečić čuva izbornu volju građana”.

Ona je istakla da “kolege iz URA nastavljaju sa jeftinim medijskim trikovima, vrlo sličnim trikovima DPS, u kojima se informerski manipuliše i podmeće”.

“Prvo, Skupština na plenarnom zasijedanju ne može raspravljati i odlučivati o izboru članova Tužilačkog savjeta bez utvrđenog predloga kandidata na matičnom odboru. A, prije sjednice matičnog odbora parlamentarna većina treba da dogovori listu kandidata”, navela je Popović.

Prema njenim riječima, prijedlog liste kandidata ne postoji u skupštinskoj proceduri, te samim tim i formalno-pravno Skupština na plenumu ne može raspravljati o nepostojećem aktu.

“Niti predsjednik Skupštine može zakazati takvu sjednicu što Abazović dobro zna, ali manipuliše kako bi izbjegao nestranačku Vladu u kojoj bi on morao podnijeti ostavku”, pojasnila je Popović.

Napominje da če sjednica biti održana “kad istu potvrdi aktuelna parlamentarna većina.

“Drugo, dio parlamentarne većine već duže bojkotuje plenarna zasijedanja, tako da kao što je poznato nema sjednica Skupštine ni oko prijedloga zakona koji su u proceduri, jer nema potrebne parlamentarne većine, osim ako neko nije na putu da napravi većinu sa DPS, pa bi bi bilo lijepo da nas o tome obavijesti. Dakle, sjednica će biti onog trenutka kad istu potvrde aktuelna parlamentarna većina, a ne neka nova većina sa DPS, jer Bečic čuva izbornu volju građana”, istakla je poslanica.

Treće, kako naglašava, dobro bi bilo da Abazović konačno odgovori da li li je za Krivokapićev plan rekonstrukcije Vlade ili “istinski nestranačku Vladu jer naprasno zagovara koncept nestranačke Vlade?”

“Nama je prihvatljivo u jedno i drugo, ali odgovora nema, jer se opstrukcija rekonstrukcije koja vodi ka stabilnosti vlasti nastavlja samo sa jednim ciljem: da Abazović sačuva svoju poziciju unutar Vlade”, dodala je ona.

Poručuje sljedeće:

“Četvrto, dobro bi bilo da nam koordninator bezbjednosnih službi konačno odgovori zašto značajne pozicije u bezbjednosnom sektoru i dalje pokrivaju udarne pesnice kriminalnog bivšeg režima, kako je Radoje Zvicer napustio Crnu Goru pred hapšenje njegove kriminalne grupe u aprilu ove godine, ko je u zatvoru Spuž posjetio jedno visoko kotirano lice u kriminalnom miljeu i na osnovu koje odluke? Prekinite više sa trikovima, podmetanjima i opstrukcijama rekonstrukcije Vlade ili nam otvoreno kažite da ste našli nove partnere”, zaključila je Popović.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27752 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11949 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11889 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11304 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10667 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 10066 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9528 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9302 pregleda
%d bloggers like this: