Popularna braća Matić govorili na temu GUBITKA VIDA: „Zbog nepažnje ljekara smo SLIJEPI…“

    12 meseci pre 401 pregleda Izvor: Kolektiv

Nakon brojnih, po porodicu bolnih nagađanja, braća Matić govore na temu gubitka vida.


Popularna braća Dejan i Saša Matić rođeni su 26. aprila 1978. godine u Drvaru. Svi nalazi pokazivali su da je sa bebama sve u redu, a onda je došlo do prijevremenog porođaja njihove majke.

Bebe su odmah smještene u inkubator. Nekoliko dana poslije rođenja, konstatovano je da su slijepe.

Godinama unazad nagađalo se i pisalo o njihovom stanju, te razlozima zbog kojih je došlo do toga i da li neki od njih „ipak može malo da vidi“.

Konačno, nakon brojnih, po porodicu bolnih nagađanja, braća Matić govore na temu gubitka vida.

Dejan se nikada nije raspitivao čija je greška u pitanju, ali tvrdi da je nečiji propust razlog što su on i njegov brat slijepi.

-To je nepažnja. Sada, koga… Nisam nešto detaljisao i raspitivao se čija. Da li je ljekar, da li je medicinska sestra, nisam ulazio u to. Bilo je rođenje prije vremena. A, da je bila nepažnja, bila je – priznao je Dejan.

I Saša je progovorio o ovoj temi.

Na pitanje da li je istina da je on imao mogućnost operacije i vraćanja vida, ali da zbog Dejana nije to učinio, Saša kaže da je to laž.

– Ma ne, to je bezveze priča. Oni su htjeli na nama da rade nekakve ekperimente. To nisu dozvolili roditelji, a ni mi – kaže nam Saša.

Kako je naglasio, ovo je posljednji put da priča o tome.

– Ja tako ne volim što se godinama priča o toj temi, da vi nemate pojma! Dvije najgore teme, one koje najmanje volim su – da li sam u svađi sa bratom i šta je bilo sa mojim vidom. Moji prijatelji i ljudi koju su sa mnom u stalnom kontaktu znaju kako ja živim i znaju da ovaj život volim najviše na svijetu. Da li sam se ja liječio i kod koga sam se liječio, to je moja privatna stvar. Ima jedna priča kada je jedan moj prijatelj nazvao taksi, a oni su ga pitali: „U kom pravcu idete?“, a on je rekao: „Koga to zanima osim mene?“ – rekao je Saša.

– Živim normalno i ne bih dao ovaj život ni za šta na svijetu – zaključio je Matić.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6797 pregleda