Poreska štiti Brkovića, radnici ostali bez 58 hiljada

    2 godine pre 393 pregleda

Radnici „Vektre Jakić“, koji pokušavaju da naplate preko sudskih presuda zarade koje im duguje poslodavac, traže od Poreske uprave (PU) da povuče blokadu računa te kompanije. Naime, zbog blokade Poreske uprave, radnici ne mogu da naplate svoja potraživanja, jer kada se prodaje imovina „Vektre Jakić“, na osnovu presuda radnika preko javnog izvršitelja, i kada se imovina proda, novac ide Poreskoj upravi. Na taj način radnici su do sada ostali bez 58 hiljada eura. Za taj iznos je prodata imovina Vektre preko javnih izvršitelja, a na osnovu presuda u korist radnika. Vlasnik Dragan Brković radnicima duguje preko 10 plata.

Radnici su kazali da uskoro slijedi prodaja novih mašina, ali da su od direktora Poreske uprave Miomira M. Mugoše dobili objašnjenje da Poreska ne može povući blokadu računa. Na taj način sve ostaje po starom.

Ako smo država socijalne pravde onda bi Poreska uprava trebalo da povuče svoju blokadu kako bi radnici naplatili dio svojih potraživanja. Septembar je, naša djeca polaze u školu, a mi nemamo nijednog centa u džepu. Pritom je na pragu i zima, potrebno je obezbijediti ogrev, a mi čekamo platu za deset mjeseci. Smatramo da bi Poreska uprava trebalo da povuče blokadu kako bismo mi naplatili makar dio potraživanja – kazala je grupa radnika.

Poreska uprava je 1. marta ove godine naložila popis pokretne imovine „Vektre Jakić“ kako bi naplatila potraživanja po osnovu poreza. Na taj način Poreska uprava je postala prva u lancu za naplatu novca od Vektre. Međutim, u čitavoj priči je zanimljivo zbog čega Poreska uprava ne insistira na prodaji pokretne imovine „Vektre Jakić“, već ubira samo onaj novac koji traže da naplate radnici. Poreska uprava je blokirala račune „Vektre Jakić“ istovremeno ne naplaćujući ni cent dugovanja ovog preduzeća prema državi. Poslije navedenog, radnici su tužili firmu, zahtijevajući svoj mukom zarađen novac, međutim, nikako ne mogu stići na red za naplatu. Postavlja se pitanje zašto Poreska uprava ne naplaćuje dugovanje od Vektre i zašto ne odgovore pozitivno na apel radnika da im ustupe prioritet u naplati, ako znamo da ova državna institucija nije Vektri skinula ni cent od dugovanja.

Nepokretnu imovinu „Vektre Jakić“ nije moguće prodavati jer je ona kao hipoteka založena kod OTP-e banke.

Čeka se Mugošin odgovor

U srijedu smo poslali pitanje direktoru Poreske uprave Miomiru M. Mugoši, gdje smo pokušali da doznamo hoće li Poreska uprava povući privremeno blokadu računa „Vektre Jakić“ kako bi radnici naplatili svoja potraživanja, ali nam Mugoša ništa nije odgovorio. Ukoliko odgovor ipak stigne, biće objavljen narednih dana.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 19 . januar

18. januara 2022. 22:56

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 32855 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14325 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13728 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13426 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12576 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12224 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 11892 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 11780 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10801 pregleda
%d bloggers like this: