Poslanici danas počinju raspravu o programu i sastavu Krivokapićeve vlade

    2 meseca pre 145 pregleda Izvor: cdm.me

Mandatar za sastav vlade Zdravko Krivokapić predstaviće danas poslanicima crnogorskog parlamenta program rada Vlade Crne Gore. Sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će se raspravljati i glasati o novoj vladi počinje u 12 časova. Na dnevnom redu sjednice su dvije tačke: Izbor predsjednika i članova 42. Vlade Crne Gore i Izbori i imenovanja.

Zbog velikog interesovanja poslanika da učestvuju u raspravi sjednica parlamenta može trajati najviše tri dana. Planirano je da danas poslanici rade od 12 do 20 časova, sjutra od 11 do 19, a u petak od 11 časova pa do kad bude potrebno.

Nova vlada će imati jednog potpredsjednika i 12 ministarstava, a mandatar tvrdi da će ona biti ekspertska.

Za potpredsjednika Vlade predložen je lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, a kandidati za ministre su: ministarka odbrane Olivera Injac, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministar prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, ministar zdravlja Jelena Borovinić Bojović, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, ministar javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić, ministar ekologije urbanizma i prostornog planiranja Ratko Mitrović, ministar poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović, ministar pravde i manjinskih prava Vladimir Leposavić.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13158 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8005 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7191 pregleda

Kupiću vodenicu i vratiti je crkvi

19. juna 2020. 6517 pregleda