Mali Oglasi
EXIT

Poslanici vanredno o izbornim zakonima

  • 4 mjeseca pre
  • 109 pregleda

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović zakazao je vanrednu sjednicu za danas u 17 sati.

Kako je saopšteno iz Skupštine, jedina tačka na dnevnom redu će biti Predlog odluke o izmjeni Odluke o obrazovanju odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Izmjenom bi u Odbor trebalo da budu uključeni predstavnici Demokrata i pokreta URA, koji su bojkotovali njegov rad. Predviđa sa i da Odbor dostavi Skupštini izmjene izbornih zakona do 31. oktobra, umjesto do 30. septembra.

Prema saznanjima Antene M, do ovakve odluke je došlo nakon što je šef Delegacije EU u Podgorici Aivo Orav održao danas niz sastanaka sa čelnicima političkih partija, a glavni razlog održavanja sjednice je proširenje Odbora, odnosno ulazak Demokrata, te promjena roka rada sa 30. septembra na 31. oktobar.

Izmjenom se predlaže dodatno vrijeme kako bi Odbor dodatno razmotrio i predložio odgovarajuća rješenja i način implementacije.

Dodatno vrijeme potrebno je, kako bi Odbor u komunikaciji sa ekspertima OEBS/ODHIR-a i Venecijanskom komisijom alanizirao rješenja do kojih će doći u smislu zadovoljenja evropskih standarda.

Copyright © 2019 PV Informer. Sva prava zadržana.