POSLANIČKI KLUB DF-a ĆE BOJKOTOVATI KONCERN „VIJESTI“!

    2 meseca pre 143 pregleda Izvor: facebook - DF


Saopštenje za javnost

Poslanički klub Demokratskog fronta obavještava javnost da smo donijeli odluku o prestanku saradnje sa medijskim koncernom „Vijesti“, koji obuhvata sve medijske platforme ovog koncerna – televiziju, internet portal i štampano izdanje.
Demokratski front je pokazao maksimalno razumijevanje za činjenicu da privatni medij nema obavezu da bude politički neutralan, a demonstrirali smo i veliku toleranciju za brojne primjere propagandnog djelovanja medijskog koncerna Vijesti, direktno uperenog protiv naše političke organizacije, ali i drugih institucija i organizacija pravoslavnog naroda u Crnoj Gori.
Informativni članci „Vijesti“ sve češće sadrže spinove i druge oblike podmetanja našoj političkoj organizaciji, ali i najvažnijoj nacionalnoj ustanovi našeg naroda SPC. U tim napadima prednjači suvlasnik „Vijesti“, Željko Ivanović, koji organizuje, koordinira i direktno se miješa u političke procese putem medijskog reketa, nedozvoljenog pritiska i propagandnih ucjena.
Iako nije učestvovao na izborima, već samo uzimao novac od učesnika izbora za iznajmljeni medijski prostor i plaćenu uređivačku politiku koju je tada prodavao na tržištu, on danas nama drži predavanja o tome kakvu bi politiku trebali da vodimo. Očigledno je pogriješio adresu jer takve odnose može da gradi sa nekim drugim, recimo Zdravkom Krivokapićem, a ne sa DF-om.
Smatramo da je krajnje ponižavajuće, ne samo za Crnu Goru, nego i za svakog političara koji je rentirao Željka Ivanovića da mu on određuje i nameće nekakvu njegovu politiku.

Ova naša odluka rezultat je i uvažavanja sve brojnijih i glasnijih zahtjeva našeg članstva koje na društvenim mrežama već dugo vremena vodi bespoštednu borbu protiv propagande medijskog koncerna „Vijesti“.
Nakon što su „Vijesti“ i lobistički krugovi, koji nijesu učestvovali na izborima, jesenas izvršili otimačinu izborne pobjede slobodnim građanima Crne Gore, pa nametnuli politiku Željka Ivanovića preko ogromnog broj svojih ljudi koje su zaposlili u izvršnoj vlasti, sada već odlučuju o krupnim i važnim odlukama Vlade Crne Gore i premijera Krivokapića. Ti krugovi su presudno uticali na Zdravka Krivokapića da ne potpiše Temeljni ugovor sa SPC i ne ispuni obećanje koje smo dali građanima. Sramota je da smo dočekali da se Krivokapić ponaša kao Ivanovićev taster premijer!

Pozivamo sve naše opštinske odbore i ostale strukture, kao i slobodne građane, da ne koriste medijske proizvode Vijesti, a one koji ipak budu čitali i slušali o nama u Vijestima, neka obavezno sve plasirano provjere na zvaničnim stranicama Demokratskog fronta. Narušavanju demokratskih procesa i potkopavanju opšteg političkog konsenzusa u realizaciji Vijesti, svi demokratski politički subjekti moraju stati na put.
Izborna volja građana je neprikosnovena i neporeciva, i niko nema pravo da je zbog svojih političko-finansijskih interesa prekraja, ugrožava ili otima. Zato je ova odluka prije svega u cilju odbrane demokratije, integriteta DF-a i parlamentarne većine u Crnoj Gori. A Zdravka Krivokapića još jednom treba javno podsjetiti da je odgovoran onima koji su ga birali u Skupštini, a ne medijskom tajkunu Željku Ivanoviću.

Poslanički klub Demokratskog fronta

Najnovije vijesti

U nedjelju do 40 stepeni

31. jula 2021. 22:00

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 23442 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 10749 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 9216 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 8627 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8489 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 8119 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7695 pregleda
%d bloggers like this: