POSLANIK BIO DOBAR, PA MU SKRAĆENA KAZNA – Kneževiću skinuli nanogicu

    2 sedmice pre 159 pregleda Izvor: vijesti.me

Podgorički Osnovni sud uvažio je molbu osuđenog poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića i uslovno ga pustio na slobodu.

Knežević je osuđen na četiri mjeseca kućnog zatvora zbog nasilničkog ponašanja prema kolegama iz Demokratske partije socijalista, u holu državnog Parlamenta.

Nakon izdržane dvije trećine kazne sudijama je pisao da se dobro vladao, da nije kršio pravila i da nije disciplinski kažnjavan tokom izdržavanja kazne kućnog zatvora. 

Sudije su to uvažile i nanogicu mu skinule 30 dana prije isteka kazne. 

“DF istovremeno ističe činjenicu da su advokati Milana Kneževića još 3. aprila Ustavnom sudu podnijeli ustavnu žalbu na ovu odluku sudije Željke Jovović. Ali da izabrano Vijeće sve do danas nije odlučivalo po žalbi, što ponajbolje govori o “efikasnosti” Ustavnog suda. Posebno kad je riječ o ugrožavanju ljudskih prava i sloboda u politički montiranim procesima”, navodi se u saopštenju DF-a.

Knežević je, kako se dodaje, istakao profesionalnost i korektnost službenika Ministarstva pravde, “koji su bili konkretno zaduženi za nadzor izvršenja njegove kazne”.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6047 pregleda