ПОСЛЕ ДЕВЕТ ГОДИНА НАСТАВЉЕНА ИЗГРАДЊА ВОДОВОДА „ТРОЈЕ ЧЕСМЕ”

    3 sedmice pre 668 pregleda Izvor: pvsvitanje.me

После пуних девет година настављени су радови на изградњии вододова „Троје чесме“ са којег ће воду добити око 120 домаћинстава.

Предсједник Општине Пљевља, др Дарио Вранеш, обишао је заједно са сарадницима радове на изградњи водовода „Троје чесме”. Иако се изводе у зимским условима, радови теку планираном динамиком.

За овај посао ангажовани су радници ДОО „Водовод”, који осим што раде у зимском периоду и улажу велике напоре да испоштују предвиђену динамику, не заборављају да воде рачуна о потребама мјештана из овог краја.

Предсједник Општине Пљевља, др Дарио Вранеш, истакао је да је задовољан што су после оволико чекања најзад настављени радови на овом водоводу.

-Сада, после девет година, коначно се кренуло са наставком изградње водовода „Троје чесме”. Ово је један од ријетких водовода који није завршен, знамо нажалост и зашто. Пуних девет година на овом водоводу није ништа рађено иако је изузетно значајан јер ће 120 домаћинстава добити воду. Оно што је нама као Општини посебно битно, је што све ове радове изводи наше предузеће ДОО „Водовод”. Ми се као локална управа трудимо да све радове које могу одраде локална предузећа, између осталог и ДОО „Водовод”, а не да послове додјељујемо, како је то ранија пракса била трећим лицима, истакао је предсједник Вранеш.

Хилмија Чутурић, из радне јединице транспорт и механизација ДОО „Водовод”, захвалио се руководству Општине Пљевља на указаном повјерењу и прилици да коначно добију посао за који сматрају да могу добро одрадити.

-Динамика радова тече онако како смо и планирали с обзиром да је ово зимски период. Све радове изводимо сопственом механизацијом, а запослени сваки дан раде на изградњи овог водовода, казао је Чутурић.

Предсједник МЗ Југово Милош Вранеш, и предсједник МЗ Готовуша Предраг Чоловић, истакли су да је изградња овог водовода за мјештане веома значајна и да са нестрпљењем чекају завршетак радова. Вода која ће коначно стићи у њихова домаћинства олакшаће живот, нарочито старијим мјештанима села, који су до сада морали цистернама да довозе воду до својих кућа.

Како је истакао Милосав Тошић из села Котлине, већ неколико година са цистерном или трактором долази до извора „Троје чесме” и одвози воду у село. Пут је веома лош, нарочито у зимским условима па им је живот без воде у домаћинствима био значајно отежан.

Из ДОО „Водовод” саопштили су да ће учинити све како би радови били завршени у предвиђеном року.