Poslovodja “Grijanja” suspendovan -ložači prekinuli obustavu rada

  • 8 mjeseci pre
  • 921 pregleda
  • Izvor: PV Informer

Prema informacijama koje je redakcija “PV Informer-a” dobila od vršioca dužnosti direktora D.O.O “Grijanje” – Pljevlja, Miloša Kovačevića, posle provjere u pljevaljskom tužilaštvu i dobijene informacije da je protiv M.P. poslovođe kotlarnice u Skerlićevoj ulici, pokrenut sudski postupak, rukovodstvo preduzeća je u skladu sa zakonom, poslovođu udaljilo sa posla do okončanja sudskog postupka.

Istovremeno po saznanju da je poslovođa suspendovan, radnici koji u preduzeću obavljaju radne zadatke ložača, su prekinuli obustavu rada i počeli da u potpunosti ispunjavaju svoje radne zadatke, jer im je ispunjen jedan od osnovnih uslova zbog koga nisu želeli da rade.

Nešto ranije u pljevaljskom tužilaštvu „Danu“ je rečeno da su istražne radnje završene i da je optužni zahtjev prošle nedjelje proslijeđen Osnovnom sudu.

Ono što je ostalo nejasno je pitanje, da li je zakonska obaveza Tužilaštva da posle obavljenih istražnih radnji, o podnošenju optužnog predloga sudu obavjesti podnosioca krivične prijave, u ovom slučaju D.O.O. “Grijanje” ili podnosilac prijave tu informaciju treba da dobije od zainteresovanih medija za ovaj slučaj, zbog obustave rada u preduzeću koje isporučuje toplotnu energiju građanima Pljevalja.

Da podsjetimo, još krajem aprila 2019. godine radnik kotlarnice je nadležnima u preduzeću i pljevaljskoj policiji iznio sumnju da je poslovođa M.P. nezakonito otuđio oko deset tona uglja, namjenjenog kotlarnici, o čemu je tada pisao Dan.

Radnik koji je bio u smjeni je u policiji ispričao da je kao radnik “Grijanja” 16. aprila ujutro primio četiri tone uglja iz Rudnika uglja i zaključao bunker u kome se odlaže ugalj, te da i u njegovoj smjeni tog dana niko više nije dovozio ugalj u kotlarnicu.

“Tokom smjene kolega ga je obavijestio da je prevoznik iz Rudnika uglja dovezao ugalj u dvorište porodične kuće poslovođe M.P., a kasnije isti vozač dovezao ugalj i u dvorište kuće koja se nalazi u naselju Guke. Posumnjao je da će neko u drugoj smjeni pokušati da izvrši upis tih otpremnica, pa je od kolege u drugoj smjeni tražio da takvu radnju ne dozvoli. Nakon što je otišao kući, pozvao ga je kolega i obavjestio, da ga je poslovođa M.P. natjerao da upiše ugalj koji nije stigao u kotlarnicu. Narednog dana primijetio je da su upisane otpremnice u količini od 5 i 5,32 tone uglja.

“Imajući u vidu da su ove otpremnice izdate ranije nego otpremnica gdje je izvršio prijem, sumnjao je da je ta količina uglja lažno prikazana tako da je predata Grijanju, a u stvari je korišćena u privatne svrhe rukovodioca M.P.”, navodi se u izjavi radnika smjene u kotlarnici, uz pojašnjenje da je narednog dana o svemu obavjestio i vršioca dužnosti izvršnog direktora u preduzeću “Grijanje”.

Radnici su za vrijeme obustave rada na sastancima u preduzeću kao i sa nadležnim opštinskim organima, kao odgovorni radnici za svoje preduzeće, radi smanjivanja troškova proizvodnje, stalno ukazivali nadležnima i pljevaljskoj javnosti, da je prošle grejne sezone u kotlarnici potrošeno 400 tona više uglja nego ranijih godina, što je kod njih izazivalo sumnju.

Ono što se može zapaziti je činjenica da su istražne radnje trajale veoma dugo, a da sudskim organima ostaje da utvrdi pravu istinu o ovom slučaju koji je toliko uzburkao pljevaljsku javnost.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.