Potpisan Sporazum o saradnji između Opštine Pljevlja i hrvatskog grada Krapina

    7 dana pre 185 pregleda Izvor: pljevlja.me

U okviru proslave Dana opštine Pljevlja, predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović i gradonačelnik grada Krapina Zoran Gregurović, potpisali su sporazum o saradnji, čime je potvrđeno dugogodišnje prijateljstvo, a koje će nakon završenih administrativnih procedura u Pljevljima i Krapini biti konačno formalizovano.

Predsjednik Golubović je istako da ni jedno slavlje ne može proći bez naših prijatelja i da je Opština Pljevlja privilegovana što svake godine ta prijateljstva proširuje i njeguje.

„Srećni smo što su sa nama naši prijatelji iz Krapine, hrvatskog Zagorja i što smo zajedno i sa predstavnikom Ambasade Hrvatske u Crnoj Gori g-din Tomislavom Pavkovićem zaokružili prvu fazu naše saradnje ovim sporazumom, koji će nam služiti kao osnova da naš bratski odnos u vrlo bliskom periodu gradimo i na institucionalan način“, nagalsio je Golubović.

Gradonačenik grada Krapina g-din Gregurović rekao je da je grad Krapina najpoznatiji grad na svijetu po nalazištu kostiju neandertalaca i da mu je posebno drago što je saradnicima iz muzeja hrvatskog Zagorja prisustvovao otvaranju arehoeloške postavke „Putevima homo-sapiensa“ što je jedna od tačaka povezivanja ova dva grada.

„Ono što vjerujem da će nas u budućnosti takođe spajati, to je saradnja na kulturnom, ekonomskom planu, ali i u svim drugim aspektima života. Drago nam je da je Crna Gora i Opština Pljevlja odabrala evropski put i da postpisivanje ovog sporazuma, samo prvi koram do bratimljenja ove dvije jedinica lokalne samouprave“, istakao je Gregurović.

Predstavnik Ambasade Hrvatske u Crnoj Gori, g-din Pavković se zahvalio predsjedniku Opštine Pljevlja na pozivu za prisustvovanje ovom dogođaju.

„Raduje me potpisivanje sporazuma između Pljevalja i Krapine i ubijeđen sam da ćete imati odličnu saradnju, što smo i do sad imali priliku vidjeti, boraveći ovdje sa vama. Puno dobrih iskustava i dobrih praksi ćete vidjeti u gradu Krapini i na njihovim djelatnostima koje su do sad činili. Imaćete velikog prijatelja u vašem daljem razvoju i približavanju Evropskoj uniji i mi, kao Veleposlanstvo smo ovdje da damo znak da će svaki korak ka Evropskoj uniji biti podržan od strane Veleposlanstva Hrvatske u Crnoj Gori“, naglasio je Pavković.

Potpisani sporazum o saradnji Pljevalja i Krapine temelji se na području kulture, sporta i turizma, čime se uspostavljaju bilateralni odnosi i uzajamno partnerstvo, s ciljem daljeg povezivanja koje će dovesti di razmjene iskustava i prijateljstva na međunarodnoj osnovi. Takođe, saradnja će se temeljiti i na području ekonomije, održivog razvoja, obrazovanja i na svim poljima od obostranog interesa građana Pljevalja i Krapine.

Najnovije vijesti

Zov sukanja

30. novembra 2021. 16:39

Uvoz šest puta veći od izvoza

30. novembra 2021. 09:46

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 29662 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 12964 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 12324 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12001 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 11807 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 11103 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 10524 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 10371 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 9085 pregleda
%d bloggers like this: