Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji vrtića u CG

    1 godina pre 230 pregleda Izvor: PV INFORMER

Danas je u prostorijama Ministarstva prosvjete potpisan Ugovor o saradnji između Ministarstva, DOO Project – consulting, Podgorica i Uprave za kapitalne projekte u cilju pružanja konsultantskih usluga na implementaciji projekta „Predškolska infrastruktura u Crnoj Gori – 2“.

Potpisnici Ugovora ispred ovih institucija su ministar prosvjete Miomir Vojinović, direktor Uprave Esmin Bećović i izvršna direktorica DOO “Project consulting”-a Valerija Saveljić.

Projekat ukupne vrijednosti od oko 15 miliona eura će se finansirati sa 67% kreditnih sredstava CEB-a, u visini od 10 miliona eura, dok preostalih 33% vrijednosti Projekta predstavlja učešće Vlade Crne Gore.

Predviđena je dogradnja sa rekonstrukcijom postojećeg objekta vrtića u Plavu, izgradnja jaslica i vrtića u Beranama, Bijelom Polju, te vrtića u Baru i Ulcinju. Predviđena je i izgradnja četiri vrtića u Podgorici, u naselju Stari Aerodrom, City kvart-u , na Zlatici i u naselju blok 35-36.

Jedan od uslova za povlačenje prve tranše kreditnih sredstava je formiranje Implementacione jedinice odnosno angažovanje tehničke podrške. Ugovorom o saradnji predviđeno je regulisanje prava i obaveza ugovornih strana na ovom projektu: Ministarstva, kao Naručioca projekta, Uprave za kapitalne projekte, kao Jedinice za implementaciju projekta i DOO „Project – consulting“ Podgorica, kao jedinice za Tehničku podršku.

Potpisivanjem ovog ugovora stiču se preduslovi za početak realizacije ovog značajnog projekta.