Povlače se svi sporni proizvodi barene kobasice brenda „Wudy“

    1 godina pre 256 pregleda Izvor: RTCG

Inspektori povlače sa crnogorskog tržišta sve proizvode barene kobasice brenda „Wudy“, kazao je za Portal RTCG direktor Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vladimir Đaković.

Nakon što je Sistem za brzo obavještavanje Evropske unije – RASFF poslao hitno obavještenje da je proizvod u tipu barene kobasice brenda „Wudy“, uvezen iz Italije, kontaminiran bakterijom listerijom, iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove reagovali su odmah i počeli sa povlačenjem ovih proizvoda sa crnogorskog tržišta.

„Ove nedjelje i naredne biće pojačana inspekcijska kontrola u maloprodajnim objektima da se utvrdi da ima još uvijek negdje tih proizvoda i kroz monitoring za bezbjednost hrane uradićemo po potrebi i druge „Wudy“ proizvode, da vidimo ima li nešto sporno, nešto što ugrožava kriterijume bezbjednosti hrane“, istakao je Đaković.

Petpostavlja da ih na tržištu više nema, i ako ih ima to je u vrlo malim količinama.

„Reagovali smo po samom dobijanju informacije i povukli iz svih onih svotova koji su navedeni u dopisu koji smo dobili“, kazao je on.

Ukoliko se, dodaje, još negdje bude našlo oni će odmah reagovati.

„Sreća je što je samo jedan proizvođač ovih proizvoda u Crnoj Gori. Na vrijeme se reagovalo.Proces povlačenja je u toku od ponedjeljka, ispektori su na terenu, panici nema mjesta, mislim da je do sada sve uskladišteno“, zaključio je on.