POVODOM DANA OPŠTINE, PREDSJEDNIK OPŠTINE PLJEVLJA IGOR GOLUBOVIĆ ISTAKAO: Rješavanje ekoloških problema je najvažnije

    5 dana pre 126 pregleda Izvor: dan.co.me

U obraćanju građanima povodom Dana opštine predsjednik Pljevalja Igor Golubović kazao je da je prva polovina ovo godine bila izuzetno loša, ali je istakao da je lokalna vlast uspjela u drugoj polovini da realizuje brojne projekte.

Ekologija je za nas u lokalnoj upravi, a i za sve stanovnike ovog grada najvažnija tema i tema našeg opstanka u najširem smislu. To je tema koju je lokalna uprava prepoznala kao strateško pitanje. Ispunili smo preduslove za ekološke projekte, a novčana sredstva obezbijedili u najvećoj mjeri- kazao je Golubović i podsjetio na sanaciju i rekultivaciju crnih ekoloških tačaka, jalovišta u Gradcu i deponije pepela i šljake Maljevac.

Poseban značaj želim da dam ekološkoj rekonstrukciji Termoelektrane, kao najznačajnijoj investiciji koja se sprovodi u Pljevljima. Ekološkom rekonstrukcijom Termoelektarne obezbijediće se apsolutna neutralnost rada ovog termoenergetskog giganta u odnosu na životnu sredinu. Ovom investicijom čuvamo preko 1.500 direktnih radnih mjesta i preko 3.000 indirektnih radnih mjesta – kazao je Golubović.

On je naglasio da je fokus lokalne uprave bio uređenje užeg centra grada i izrazio nadu da će se sa mnogim projektima nastaviti u narednim godinama.

Iako je prva polovina godine izgubljena u realizaciji mnogih planiranih projekata zbog prvog talasa epidemije i prilagođavanja novonastaloj situaciji, u drugoj polovini godine značajno smo intenzivirali aktivnosti na realizaciji svih projekata koje smo planirali budžetom za ovu godinu. Jedan od fokusa našeg rada bio je na uljepšavanju i održavanju gradskog jezgra, kazao je Golubović i pojasnio da se u centru grada radilo na postavljanju brojnih fasada.

Golubović je kao veoma značajno naznačio ulaganje u gradski vodovod. Rekao je da se očekuje višemilionsko ulaganje, te da je ove godine uloženo 700 hiljada eura.

Nastavili smo rekonstrukciju vodovodne mreže u centru grada, kod Vlade smo za narednu godinu kandidovali projekat vrijedan 2,5 miliona eura za preradu vode iz akumulacionog jezera Otilovići. Budžetom opštine planirali smo izgradnju postrojenja za preradu pitke vode Pliješ što će značajno poboljšati kvalitet vode koja dolazi iz Jugoštice. Dobijena je i donacija slovenačke Vlade za rekonstrukciju postrojenja za preradu vode Breznica – kazao je Golubović i naglasio da je u periodu između dva praznika asfaltirano je više gradskih saobraćajnica, a u toku su i radovi na rekonstrukciji i adaptaciji trotoara. Završena je izgradnja više sportskih terena, počela je gradnja novog vrtića Guke. Od velikog značaja su i radovi na magistralnim putevima koji povezuju Pljevlja sa Srbijom i BiH.

U lokalnoj upravi očekuju odobrenje povoljnih kredita i grantova za rekonstrukciju mreže atmosferske i fekalne kanalizacije.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6944 pregleda