Predmet „PREBIVALIŠTA“: Krivične prijave protiv 37 lica

    1 godina pre 722 pregleda Izvor: gov.me

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad”, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su u zajedničkim aktivnostima i saradnji sa službenicima Stanice policije Šavnik, a u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Pljevljima, podnijeli krivične prijave protiv 37 lica zbog počinjenih 38 krivičnih djela.

Naime, nakon preduzimanja višemjesečnih izviđajnih aktivnosti, u predmetu kodnog naziva “PREBIVALIŠTA”, povodom saznanja da je veći broj građana iz drugih opština izvršio lažnu prijavu prebivališta u opštini Šavnik, u cilju ostvarivanja biračkog prava i glasanja na lokalnim izborima u ovoj opštini, policija je podnijela krivične prijave protiv 37 lica.

Službenik Ministarstva unutrašnjih poslova, Direktorata za upravne poslove, državljanstvo i strance – Filijala Šavnik, V.Č. (37), sumnjiči se za krivično djelo falsifikovanje službene isprave, koje je počinio na način što je kao službeno lice neistinite podatke upotrijebio u službi kao da su istinite, a što je rezultiralo promjenom mjesta prebivališta određenog broja lica na teritoriji opštine Šavnik.

Lica S.S. (24), J.M. (20), D.T. (33), M.J. (56), P.M. (32),V.Đ. (32), A.M. (49), N.J. (21), N.M. (29), L.K. (31), N.M. (66) , I.S. (45), M.D. (65), V.S. (67), G.Đ. (60), S.N. (26), Č.N. (52), B.D. (27), I.F. (33), R.M. (55), Č.S. (66), M.V. (49), M.Đ. (57), O.B. (34), D.M. (43), B.M. (59.), A.J. (43), M.S. (40), B.P. (43), R.Š. (45), N.V. (37), Ž.K. (34), A.M. (19), I.R. (22), V.M. (65) i V.N. (19) sumnjče se za krivično djelo navođenje na ovjerevanje neistinitog sadržaja.

Oni su ovo krivično djelo počinili na način što su, kako se sumnja, službenike Ministarstva unutrašnjih poslova, Direktorata za upravne poslove, državljanstvo i strance – Filijala Šavnik, davanjem neistinitih podataka doveli u zabludu da prilikom obavljanja svojih poslova izvrše promjene njihovog prebivališta iz drugih opština na teritoriji opštine Šavnik, u cilju ostvarivanja biračkog prava i glasanja na lokalnim izborima u ovoj opštini, zakazanim za 23.10.2022. godine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije kontinuirano prate bezbjednosnu situaciju i preduzimaju aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju podizanja svijesti građana i stvaranja bezbjednog ambijenta za ostvarivanje Ustavom zagarantovanih prava i sloboda.