Predmet protiv Fatića: Završen obdukcioni nalaz pacijenta, obavljeno i sudsko medicinsko vještačenje

    2 meseca pre 703 pregleda Izvor: vijesti.me

Foto,KBC:Ilustracija –

Nalaz patoanatomske obdukcije kojim je konzilijum patologa ustanovila neposredni uzrok smrti pacijenta M.P. je završen saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Porodica M.P. podnijela je krivične prijave protiv vaskularnog hirurga Nikole Fatića za nesavjesno liječenje i navodno protivpravno oduzimanje ljudskih organa i djelova tijela.

„Prethodno je bilo obavljeno i sudsko medicinsko vještačenje dijela tijela na zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva, čiji je nalaz proslijeđen dana 22. 09. 2023. godine. Nakon završetka svih radnji u vezi sa gore navedenim, obratićemo se javnosti sa činjenicama koje smo ustanovili“, piše u saopštenju KCCG.

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je ranije predmet protiv Fatića povodom krivične prijave za nesavjesno liječenje sa smrtnim ishodom, ali su ga proslijedili na postupanje kolegama iz podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva (ODT).

Kćerka pokojnog pacijenta, Jelena Perović Stanjević rekla je ranije Televiziji “Vijesti” da ima puno povjerenje u rad policije i pravosudnih organa i da vjeruje da će na objektivan način ispitati sve okolnosti ovog slučaja.

Istakla je da je njihov jedini cilj da dođu do istine o načinu na koji je operisan njihov otac, odnosno da li je to urađeno u skladu sa pravilima medicinske struke.