Предсједница СО Пљевља: „Влада Црне Горе посвећена развоју сјевера – Министар Мартиновић обећао значајну подршку”

    2 sedmice pre 420 pregleda Izvor: PV Informer

Foto: PR Centar  –

Данас су у радној посјети Пљевљима боравили министар туризма, екологије, одрживог развоја и развоја сјевера, господин Владимир Мартиновић, генерални директор Директората за одрживи развој и развој сјевера, господин Далибор Јошовић и извршни директор Еко фонда, господин Драшко Бољевић.

Са предсједницом Скупштине општине Пљевља, госпођом Тошић, обишли су радове на еколошкој реконструкцији Термоелектране Пљевља, чијом ће се реализацијом задовољити критеријуми ЕУ Директива у дијелу дозвољених граница загађујућих материја, али и депонију Маљевац, која је уз подршку Свјетске банке једним дијелом рекултивисана.

Предсједница је са министром и његовим сарадницима обишла постројење за прераду воде „Плијеш” и том приликом разговарали су са в.д. извршног директора ДОО „Водовод” Пљевља и предсједником Управног одбора.

На иницијативу министара Мартиновића, Влада је одобрила три милиона еура за општину Пљевља и пројекте одвођења отпадних вода. Радну посјету министра Мартиновића обиљежила је и посјета Завичајном музеју у Пљевљима, као и Центра за спорт и рекреацију Пљевља.