Vraneš najavio da će biti na čelu vaninstitucionalne borbe zbog smjene Milana Lekića

    9 meseci pre 1949 pregleda Izvor: PV Informer

Konferencija za medije predsjednika opštine Pljevlja

Dario Vraneš, predsjednik opštine Pljevlja na konferenciji za medije obratio se crnogorskoj javnosti povodom smjene Milana Lekića sa mjesta Izvršnog direktora Rudnika uglja Pljevlja.

Kao prvi čovjek opštine smatra da se radi o udaru na sve Pljevljake.

„Opština Pljevlja je dovedena do samog umiranja. Za osam mjeseci ove godine u pljevaljskoj opštini rođeno je svega stotinu djece. Nova vlast je konačno zajedničkim snagama krenula da ovaj grad oživljava. Apsolutno po prvi put u istoriji svi su u Pljevljima bez obzira na vjeru, naciju i političku pripadnost osjetili da Rudnik uglja nije samo državni već i pljevaljski“, kazao je Vraneš.

Kao prvi čovjek opštine, Vraneš je najavio da će stati ispred svih svojih građana, jer, ističe, ovu političku ujdurmu sigurno neće dozvoliti. „Neće se dozvoliti instaliranje novog Peđe Boškovića, Novog Slavoljuba Popadića ili bilo kog drugog poslušnika Podgorice“, poručio je.

Tvrdi da Pljevljaci konačno hoće da se vrate sebi, da se vrate ljudima koji čine dobro ovom gradu.

„Svi Pljevljaci dobro znaju koliko je Milan Lekić učinio za pljevaljsku opštinu što se tiče zapošljavanja, pomoći kulturnim i vjerskim organizacijama. U svakom kutku pljevaljske opštine se vidi koliko je dosadašnji Izvršni direktor Rudnika uglja sa svojim saradnicima učinio za Pljevlja“, kazao je Vraneš.

Vraneš poziva Odbor direktora Rudnika uglja da isprave svoju grešku i posao izbora direktora zaokruže na pravedan način.

Takođe im poručuje da Pljevljaci nemaju više strpljenja.

„Zna se dobro da se sa smjenom režima Mila Đukanovića upravo krenulo iz Pljevalja. Biće korišćen svaki vid borbe i institucionalni i vaninstitucionalni, da bi se zaštitili interesi građana Pljevalja“, istakao je.

Na pitanje novinara da li će se ovo dešavanje oko Milana Lekića preslikati na lokalnu upravu, Vraneš je odgovorio da su najnovija dešavanja isključivo atak na srpski narod u Pljevljima i to je svakome jasno.

„Na to se sigurno neće pristati i režim kakav je bio Mila Đukanovića u Pljevljima se neće više ponoviti“, kazao je.

Istakao je da koalicija na lokalnom nivou za sad funkcioniše izuzetno dobro, međutim dobro se zna da imaju potpisan memorandum sa Rudnikom uglja i pitanje šta će biti od svih ovih projekata koje zajednički rade opština Pljevlja i Rudnik uglja.

Kao vid vaninstitucionalne borbe Vraneš je najavio i proteste, jer se, po njemu, radi o borbi za svakog Pljevljaka, za svakog građanina.