Predsjednik opštine Vraneš ponudio posao Dejanu Railiću, ocu petoro djece

    1 sedmica pre 1211 pregleda Izvor: PV Informer

Foto: PV Informer –

Prema informacijama dostupnim redakciji portala, Dario Vraneš predsjednik opštine Pljevlja je još prije dvije sedmice pozvao Dejana Railića u kabinet i ponudio mu posao. Po toj informaciji Railić se zahvalio na ponudi i rekao da se nada da će ga vratiti u Rudnik, a tek u slučaju da ga ne vrate u rudnik, onda će prihvatiti neki posao u Opštini Pljevlja.

U skladu sa navedenom informacijom, redakcija portala je kontaktirala predsjednika opštine Pljevlja Daria Vraneša i od njega dobila izjavu, koju prenosimo integralno:

„Tačno je da sam pozvao Railića,oca petoro djece i ponudio mu posao u lokalnoj upravi. Smatram da je to sasvim normalno. Lokalna uprava mora da brine o svakom svom građaninu a poseban senzibilitet imamo prema višečlanim porodicama. Vjerujem da je AD Rudnik uglja u ogromnim problemima, ali da će se novi menadžment uspješno izboriti sa svim izazovima,izvršiti novu sistematizaciju na korist svih. Posebno vjerujem u ljude koji vode Rudnik da će prekinuti doskorašnju lošu praksu zapošljavanja po dva,tri člana iz jedne porodice ili zapošljavanja bračnih parova. Moramo da budemo društveno-odgovorni,imamo osjećaja za socijalnu pravdu. Rudnik uglja će u lokalnoj upravi imati otvorenog i pouzdanog partnera i mislim da je to jedini način da doživimo preporod sredine u kojoj živimo“.