Predsjednik Skupštine ugostio predstavnike IA

    2 meseca pre 142 pregleda Izvor: skupština.me

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa predstavnicima Instituta alternativa – Stevom Mukom, predsjednikom Upravnog odbora, Milenom Muk, istraživačicom javnih politika i Markom Sošićem, istraživačem javnih politika.

Imajući u vidu dugogodišnju saradnju između Skupštine Crne Gore i Instituta alternativa, Bečić je izrazio očekivanje da će dobra praksa biti nastavljena i tokom novog saziva Skupštine. U otvorenom dijalogu, on se osvrnuo na brojne aktivnosti Instituta koje sprovode u okviru parlamentarnog programa i pozdravio angažman monitoringa Skupštine u dijelu njene kontrolne i nadzorne uloge.

Predstavnici Instituta upoznali su Bečića sa trenutnim aktivnostima i izrazili zainteresovanost da kroz buduće projekte sarađuju sa Parlamentom i nadležnim skupštinskim radnim tijelima. Oni su naveli da je podrška Skupštine od izuzetnog značaja za afirmaciju nedavno pokrenutog projekata „Parlamentarni nadzor za bolje upravljanje“.

U tom kontekstu, sagovornici su iskazali spremnost za dalje unapređenje saradnje i konstatovali da je efikasan rad Parlamenta od ključnog značaja za dalji napredak Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13220 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8012 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7194 pregleda

Kupiću vodenicu i vratiti je crkvi

19. juna 2020. 6520 pregleda
%d bloggers like this: