Predsjednik Višeg suda saslušan, ne protivi se poligrafskom ispitivanju

    10 meseci pre 329 pregleda Izvor: RTCG
foto: RTCG

Predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić saslušan je u Osnovnom državnom tužilaštvu povodom slučaja pronalaska tunela ispod zgrade Višeg suda koji vodi do depoa te instuticije, gdje je ponovio na koji način je tunel otkriven i kakvo je stanje u sudskom depou. Savić je kazao da se ne protivi predlogu da zaposleni u Višem sudu budu poligrafski ispitani, ali da treba imati u vidu validnost takvih dokaza na sudu.

Savić je prilikom dolaska u sud izbjegao novinare i ušao kroz sporedan ulaz. 

Rukovodilac ODT-a tužilac Duško Milanović kazao je juče da je ODT povodom obijanja depoa Višeg suda u Podgorici, obavilo je uviđaj a tom prilikom su izuzeti tragovi sa lica mjesta koji su upućeni na odgovarajuća vještačenja, a, kako je kazao izuzeti su i video nadzori. 

Podsjetimo, da je depo Višeg suda u Podgorici, obijen javnost je saznala 11. septembra. 

Dosadašnjim popisom predmeta u depou Višeg suda u Podgorici utvrđeno je da nedostaje određena količina oružja, te da se radi o predmetima koji su većinom pravosnažno okončani, dok je mali broj onih predmeta koji su u radu, kazala je za TVCG sutkinja Višeg suda Vesna Kovačević.

Policija je pronašla kombi za koji postoji sumnja da su ga koristili osumnjičeni za obijanje depoa u Višem sudu u Podgorici, a kombi je pronađen na teritoriji Podgorice.

Šest osoba osumnjičenih za kopanje tunela od privatnog stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda nijesu iz Republike Albanije, rekao je Portalu RTCG izvor iz bezbjednosnog sektora.