Predsjedništvo DPS: Podržaćemo svaku inicijativu koja će dovesti do smjene sadašnje Vlade

    1 godina pre 295 pregleda Izvor: antenam.net

Povodom juče saopštene spremnosti koalicije „Crno na bijelo“ da se kroz formiranje manjinske Vlade traži izlaz iz političke krize u Crnoj Gori, Demokratska partija socijalista želi da ponovi svoj ranije saopšten stav, da će iz dobro poznatih razloga, podržati svaku inicijativu koja treba da dovede do smjene sadašnje Vlade, navedeno je u saopštenju nakon održanog Predsjedništva stranke.

„DPS pozdravlja spremnost dijela parlamentarne većine da sa predstavnicima jednog broja manjinskih partija, predlažu rješenja koja bi vodila deblokadi institucija i ubrzanju pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom.

Podsjećamo javnost da je DPS odmah nakon parlamentarnih izbora krajem avgusta 2020. godine izrazila spremnost da podrži sve partije koje bi formirale izvršnu vlast posvećenu nastavku reformi, izgradnji građanske, multietničke, evropske Crne Gore, članice NATO-a, države vladavine prava i jakih institucija, odnosno Vladu koja bi bila usmjerena na snažnu borbu protiv pandemije korona virusa i očuvanja zdravlja građana Crne Gore, kao i obezbjeđivanje uslova za privlačenje stranih investicija, brži ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta“, naveli su u saopštenju.

Polazeći od toga, Demokratska partija socijalista će pažljivo pratiti dalje poteze predlagača inicijative, i blagovremeno se odrediti prema njihovom prijedlogu izlaska iz dugotrajuće društveno-političke krize, vodeći računa prvenstveno o interesima Crne Gore, i dostojanstvu partije, koja je u službi tih interesa, zaključili su.

%d bloggers like this: