PREDSJEDNIŠTVO PRAVE CRNE GORE: HITNO REFORMISATI TUŽILAŠTVO BEZ VEZIVANJA ZA REKONSTRUKCIJU VLADE, NEMAMO VIŠE NI DANA ZA ČEKANJE

    1 mesec pre 144 pregleda Izvor: facebook - Prava CG


Prava Crna Gora održala je sjednicu Predsjedništva, kojom je predsjedavao lider partije Marko Milačić.

Stav Predsjedništva te partije, koji je usvojen jednoglasno, prenosimo integralno:

„Predsjedništvo Prave Crne Gore apeluje na parlamentarnu većinu i sve subjekte vlasti da se što prije krene u izglasavanje novog Tužilačkog savjeta. Smatramo da to pitanje ne treba vezivati za bilo kakva druga pitanja, kao i za pitanje o rekonstrukciji Vlade. Pravda je nešto što smo obećali i dužni svim građanima Crne Gore i ona ne smije više ni dana da čeka, niti da bude vezana za pitanja partijske politike.
Prava Crna Gora pozdravlja započeti dijalog između Demokrata i Demokratskog fronta kao značajnih segmenata parlamentarne većine ali istovremeno pozivamo da se cjelokupan proces mora nastavati uz puno učešće i uvažavanje cjelokupne parlamentarne većine, bez izuzetka, kao i uz aktivnu komunikaciju sa Vladom Crne Gore.
Prava Crna Gora apeluje na smirivanje tenzija u društvu koje su bespotrebno narasle nakon ustoličenja Mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju. Mir i stabilnost Crne Gore su vrijednosti za koje, naročito u ovom trenutku, svi treba da se snažno i iskreno zalažemo u cilju istinske demokratizacije Crne Gore.
Prava Crna Gora najsrdačnije čestita Mitropolitu Joanikiju na uvođenju u tron mitropolita cetinjskih. Kada su u pitanju produbljene podjele, građani treba da znaju da su one vještački kreirane, i da je samo organizovani kriminal ona snaga koja ima interes da produbljuje podjele, ne bi li povratio dio moći koja neumitno kopni.
Predsjedništvo Prave Crne Gore takođe daje podršku i čestita Premijeru Zdravku Krivokapiću na nepokolebljivosti i državničkoj odlučnosti u zaštiti Ustavnog poretka i Zakona Crne Gore prilikom događaja petog septembra na Cetinju kada je Đukanović sa svojom zavjereničkom organizacijom DPS pokušao da organizuje svojevrsni puč u zemlji i Crnu Goru uvede u zonu nestabilnosti.
Na saradnju i dogovor nas obavezuju obećanja data građanima ove zemlje da ćemo kao nova vlast svi zajedno dati puni doprinos u borbi protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije koju je bivši režim Mila Đukanovića stvarao i održavao pune tri decenije.“

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 20. oktobar

19. oktobra 2021. 23:43

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27433 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11859 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11703 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11063 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10392 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9809 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9296 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9039 pregleda
%d bloggers like this: