Predstavljen Demohrišćanski pokret; Krivokapić: Najbolja zaštita Crne Gore je ako je čuva Majka božja

    4 dana pre 153 pregleda Izvor: rtcg.me

Bivši premijer Zdravko Krivokapić predstavio je danas s nekadašnjim šefom ANB-a Dejanom Vukšićem Demohrišćanski pokret, koji je, kako je najavio Krivokapić, budući lider te stranke.

Ranije je u najavi saopšteno da je formiranje Pokreta rezultat i zalaganje ljudi koji ovoj zemlji žele da pruže nove ideje i rješenja.

Krivokapić je na pres konferenciji rekao da je neophodno da etika bude ispred svega, te da se zasniva na iskonskim tradicionim vrijednostima.

Komentarisao je i logotip pokreta.

“Znak na vrhu ima bogorodičin cvijet, a razlog je što je najveći broj hramova u Crnoj Gori posvećen Presvetoj Bogorodici, a najbolja zaštita Crne Gore je ako je čuva Majka božja”, dodao je.

Najznačajnije vrijednosti su kaže Krivokapić hrišćanske vrijednosti.

“Upravo iz hrišćanstva proizilazi ono što danas govorimo o slobodi i pravdi. Osnov socijalne pravde proističe iz hrišćanstva. Etika mora biti ispred svega, a ona se mora zasnivati na tradicionalnim i iskonskim vrijednostima”, istakao je Krivokapić.

Osvrnuo se na današnju situaciju u Crnoj Gori, koja je, kako je rekao, zastiđe svih nas, te da na scenu imamo kolektivnu političku korupciju.

Krivokapić je ponovio da je Vlada koja je formirana nakon one koju je predvodio neustavna, te da ne proizilazi iz slobodne volje građana.

“Sada na sceni imamo ponovo igru manipulatora. To je prevara nad svim prevarama. Potonja će prevara biti veća od prve”, rekao je Krivokapić.

Na pitanje je li formiranje pokreta upereno protiv nekoga, Krivokapić je rekao da se nikada nijedan hrišćanin ne bavi drugim, već sobom.

“Ni prethodna vlada nije radila ni protiv koga, već u interesu naroda i pokazala da može da odradi nešto što se mislilo da je nemoguće”, istakao je Krivokapić.

Ako bi se, kako je rekao, desilo da se formira nova parlamentarna većina, to je “politička korupcija svih poslanika”, smatra Krivokapić.

Kazao je da Crnoj Gori žele prospiret, “da bude prvo etička, pa onda ekonomska, ekološka i sa svim drugim atributima”.

Svu pažnju će, kako je rekao, usmjeriti na postulat da planska ekonomija bude mjera države.

Prirodni saveznici će im biti oni koji su, kako je rekao, iskreno i do kraja podržavali 42. Vladu Crne Gore.

“Nadamo se da ćemo naći zajednički imenitelj kako bi preporodili Crnu Goru”, rekao je Krivokapić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: