Predstavljeno rukovodstvo, ciljevi i razvojni planovi nove nacionalne avio-kompanije „ToMontenegro“

    1 mesec pre 133 pregleda Izvor: gov.me

Danas je u Press centru Vlade Crne Gore održana konferencija za medije na kojoj je predstavljeno rukovodstvo, ali i ciljevi i razvojni planovi nove nacionalne avio-kompanije „ToMontenegro“. Na konferenciji su govorili Predrag Todorović, izvršni direktor kompanije i Pavle Tripković, član Odbora direktora.


„Cilj je da „ToMontenegro“ bude samoodrživa, efikasna kompanija čije poslovanje će biti zasnovano na korporativnim i tržišnim principima. Ova kompanija mora imati dugoročno održiv biznis model, jer je to jedini način da uspješno posluje“ istakao je izvršni direktor „ToMontenegro“ d.o.o., Predrag Todorović.
Nakon kupovine dva vazduhoplova, koja je realizovana prošle sedmice, „ToMontenegro“ sada pregovara kupovinu još jednog, takođe iz flote „Montenegro Airlines“, čime se postavljaju čvrsti temelji crnogorske avijacije za narednih nekoliko godina.
„Naš interni dogovor je da članovi Odbora direktora ne primaju nikakvu nadoknadu za svoj rad, a sada provjeravamo da li važeća zakonska regulativa to dozvoljava. Ukoliko, po zakonu, budemo morali da primamo nadoknadu, dogovoreno je da istu proslijeđujemo onima kojima je potrebnija, dakle, u humanitarne svrhe“ naglasio je član Odbora direktora, Pavle Tripković.
Zapošljavanje će se, shodno vrijednostima i principima na kojima će počivati kompanija, vršiti isključivo na osnovu kompetencija i znanja. Rukovodstvo je saglasno da se lokalni resursi moraju koristiti u najvećoj mjeri i na najbolji mogući način, kako bi se postavila zdrava osnova za dalji razvoj kompanije.


Todorović je naglasio da je Crna Gora, zbog svog specifičnog geografskog položaja, pretežno avio-destinacija, zbog čega je neophodno da ima svoju kvalitetnu nacionalnu avio-kompaniju. „Vlada Crne Gore je investirala novac, Vlada vjeruje da imamo volje, profesionalnog znanja i iskustva da napravimo model koji će biti samoodrživ na dug rok. Ovo je investicija u budućnost. Mi smo uložili svoje karijere u izazovan projekat izgradnje jedne uspješne priče koja će biti ponos Crne Gore u godinama koje dolaze, ali i povezati naše građane sa svijetom“, istakao je on.

Rukovodeći kadar nove nacionalne avio-kompanije čine stručnjaci koji su tokom svojih karijera pokrivali najodgovornije pozicije u kompanijama u kojima su radili. Izvršni direktor i neki članovi Odbora direktora predstavljaju još jedan primjer naših ljudi koji su napustili svoje internacionalne karijere i vratili se u Crnu Goru da daju svoj doprinos njenom razvoju.
Na konferenciji za medije je poslata jasna poruka da će „ToMontenegro“ biti kompanija čije poslovanje će biti zasnovano isključivo na tržišnim principima, ali i da ona predstavlja budućnost Crne Gore.

Najnovije vijesti

Počeo Ramazan

13. aprila 2021. 06:21

Prognoza vremena – 13. april

12. aprila 2021. 20:30

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20050 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8285 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7471 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7390 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7246 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7039 pregleda
%d bloggers like this: