Mali Oglasi
EXIT

Predstavnici mladih Demokrata iz Pljevalja organizovali Okrugli sto na temu :”Pljevlja-problemi i perspektive iz ugla mladih”

  • 4 mjeseca pre
  • 325 pregleda
  • Izvor: PV Informer

Predstavnici mladih Demokrata iz Pljevalja veoma uspješno su organizovali Okrugli sto na kome se uz prisustvo gostiju iz svera političkog djelovanja, građanskog aktivizma i rada nevladinih organizacija, razgovaralo o više tema koje su veoma značajne za opstanak mladih građana Pljevalja u svom rodnom gradu.

Pored profesora Vladimira Pavićevića sa Fakultetu političkih nauka u Beogradu, nekadašnjeg najaktivnijeg narodnog poslanika u Skupštini Srbije koji je svoje političko djelovanje nastavio u Crnoj Gori kao predsjednik stranke “Crnogorska”, učešće u okviru rada okruglog stola uzeli su i građanski aktivista i kolumnista iz Pljevalja Kemal Pajević, Vaso Knežević iz NVO “Da zaživi selo”, Ismeta Džakić iz NVO “Građanske inicijative” i Miloš Ostojić iz NVO” Legalis” iz Pljevalja.

Posle uvodnih riječi predstavnice mladih Demokrata Božice Grujičić i gosta, profesora Vladimira Pavićevića o “Nezaposlenosti kao osnovnom razlogu odlaska mladih iz Pljevalja” govorili su Jovana Tošić student ekonomije i predstavnik NVO sektora Miloš Ostojić.

O Ekologiji i uticaju zagađenosti na iseljavanje mladih govorili su Miljan Rovčanin predsjednik organizacije mladih Demokrata iz Pljevalja i građanski aktivista i kolumnista iz Pljevalja Kemal Pajević.

Na okruglom stolu raspravljalo se i o Turizmu kao šansi za mlade i o tim temama su govorili predstavnici mladih Demokrata, student Miloš Vraneš i mladi poljoprivrednik iz Glibaća Milivoje Roćen, dok je iz NVO sektora govorio Vaso Knežević.

O Kulturi, temelju razvijenog društva i kulturnoj baštini Pljevalja posebno nadahnuto su govorili predstavnik mladih Demokrata, student Luka Cvijetić i iz NVO sektora Ismeta Dzakić.

Mladi iz organizacije Demokrata iz Pljevalja iskazali su veliko interesovanje za aktuelne teme i postavili brojna pitanja gostima Okruglog stola tako da je uz dobru organizaciju samog skupa u višečasovnoj raspravi uz konstruktivnu raspravu, ideja mladih Demokrata potpuno uspjela u namjeri da izuzetno aktuelne teme približi pljevaljskoj omladini.

Copyright © 2019 PV Informer. Sva prava zadržana.