Preduzeće „Ving“ uskoro kreće sa rekonstrukcijom školskog igrališta osnovne škole „Boško Buha“ u Pljevljima

    7 dana pre 322 pregleda Izvor: PV Informer

U jesen prošle godine, a posle sprovedene tenderske procedure opštine Pljevlja na rekonstrukciji školskog igrališta osnovne škole „Boško Buha“, za najpovoljnijeg izvođača radova odabrano je lokalno preduzeće „Ving“, koje se i prilikom ranijih poslova istaklo po kvalitetno izvedenim radovima. Ugovoreni iznos za završetak radova je oko 90 hiljada eura.

Po riječima nadležnih u opštini Pljevlja radovi na rekonstrukciji školskog igrališta bi do sad bili završeni, da nije bilo problema oko tenderske procedure, a sve zbog hakerskih napada na sajtove državnih institucija.

Redakcija portala je od nadležnih iz preduzeća Ving dobila informaciju da bi se uskoro moglo početi sa izvođenjem radova,ako to vremenski uslovi budu dozvoljavali. Pored nepovoljnih vremenskih prilika za izvođenje građevinskih radova, čekalo se oko mjesec dana i na odobrenje projekta preduzeća Ving kod nadležnih opštinskih organa, što je ovih dana i realizovano.

Prilikom izvođenja radova neće se koristiti školsko dvorište, već će se mehanizacija uposliti na završnom dijelu ulice, gdje će biti ulaz na prostor školskog igrališta, koje će biti propisno ograđeno prilikom izvođenja radova.

Radovima je predviđen iskop zemljišta, postavljanje drenaže, betoniranje podloge i postavljanje specijalne podloge. Takođe je predviđeno postavljanje novog sportskog mobilijara za fudbal, košarku i odbojku. Oko igrališta je predviđeno i postavljanje ograde visine dva metra.

Školsko igralište već odavno nije bezbjedno za sportske aktivnosti učenika škole, jer je betonska podloga ispucala, sa velikim ulegnućima i izraslim korovom po dobrom dijelu terena.

Školsko igralište je izgrađeno prije više od pola vijeka i nikad nije izvršena njegova rekonstrukcija, iako je više puna planirana. Završetkom rekonstrukcije školskog igrališta steći će se uslovi za izvođenje sportskih aktivnosti učenika i van školske sale, kao i za sportske aktivnosti djece u ovom dijelu grada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

%d bloggers like this: