Preko 50 automobila uništeno za 15 minuta nevremena

    1 godina pre 2372 pregleda

Nakon olujnog nevremena koje je zahvatilo ulcinjsku rivijeru i zaleđe u noći između utorka i srijde, dan kasnije sumiraju se materijalne štete koje se prema grubim procenama mjere stotinama hiljada eura. Sreća da u ovoj nepogodi koja je trajala petnaestak minuta nije bilo povrijeđenih, iako je jedna porodica satima ostala odsječena u montažnoj kući na Adi Bojani jer su prilazne puteve blokirala oborena stabla koja je iščupao vjetar.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Ulcinj Saubih Mehmeti kaže da su porušena stabla uništila preko 50 automobila u ulcinjskom kraju.

Olujni vjetar odnosio je krovne konstrukcije sa ugostiteljskih i stambenih objekata, a plažni mobilijar na Velikoj plaži dugačkoj oko 13 kilometara je u potpunosti uništen.

Vlasnik Luna parka za jednu noć izgubio oko 200.000 eura koliko vrijedi oprema koju je uništilo nevrijeme u kratkom roku. Samo kod dva zakupca plaža na Velikoj plaži uništeno je oko 1.000 ležaljki.

Prema saznanjima portala Jedro od zakupaca plaža, dvije drvene ležaljke i suncobran koštaju oko 75 eura.

Zakupcima ulcinjskih plaža treba desetak dana da Veliku plažu privedu namjeni i opreme novim plažnim mobilijarom.

U naseljima Liman, Pinješ, Đernama i Meterizi jak vetar je nosio crijepove sa kuća, lomio drveća, čak i stoljetna stabla masline. Vjetar je polomio i konstrukcije za bilborde.

“Od ponoći naše ekipe su na terenu. Uspjeli smo da uklonimo stabla koja su blokirala glavne puteve koji su sada prohodni. Šteta je zaista ogromna. Jedino što je za utjehu jeste da niko nije povrijeđen”, kazao je načelnik Mehmeti.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja u srijedu ujutro su krčili put od Ulcinja ka Adi Bojani od desetina oborenih stabala.

“Radi se na čišćenju sekundarnih putnih dionica koje su blokirane oborenim stablima”, naveo je Mehmeti.

Konačna šteta tek će se utvrditi narednih dana.

Izvor: CDM


Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6813 pregleda